Alkmaar / Streekagenda · 27 februari 2024

Vier Vrouwendag met WomanLink

Vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. WomanLink viert dit met een gratis festival op zondag 3 maart in Alkmaar. Het festival wordt gehouden op het Canadaplein en is in samenwerking met en bij Theater De Vest, Bibliotheek Kennemerwaard en Stedelijk Museum Alkmaar.

Om 12.30 uur wordt het startschot gegeven van de High Heels Run door Wethouder Diversiteit, Christian Schouten. De run eindigt in de Theater De Vest waar om 13.00 uur de plenaire opening is. Je kunt daar genieten van een prachtige dansact van Melisa Diktas. Host Xiorese Izaly, bekend van Flikken Maastricht en Tedx Alkmaar, zal alle bezoekers welkom heten.

Na het plenaire gedeelte kun je deelnemen aan een feestelijk en inspirerend programma, met short docu’s, muziek van jonge talenten, een gallery talk en activiteiten voor kinderen! Doe mee aan gratis workshops aangeboden door diverse vrouwen(organisaties) of laat je inspireren in Stedelijk Museum Alkmaar. Het festival wordt afgesloten met een gezellige borrel en live-muziek.

Het programma is als volgt:

12:00 inloop

12:30 Startschot High Heels Run door wethouder Christian Schouten

13:00 Plenair programma in Theater de Vest

14:15-15:00 workshopronde 1

15:30-16:15 workshopronde 2

Vanaf 16.30 uur is de naborrel in de Pleinzaal van Theater De Vest met een optreden van de Alkmaarse zangeres Emily Waring.

Voor meer informatie en aanmelden: www.womanlink.nl. De toegang is gratis!

Foto: Internationale Vrouwendag Festival 2023 (fotograaf LaLuuz)

error: Content is protected !!