Alkmaar / Cultuur · 4 juli 2023

9 juli: Bijendag bij Hortus Alkmaar!

9 juli: Bijendag bij Hortus Alkmaar!

Op zondag 9 juli a.s. van 12.00 tot 17.00 uur staat bij Hortus Alkmaar alles in het teken van de bij. Imkers presenteren het verhaal van de honingbij en de wilde bij, er zijn excursies naar Bijenstal Achtergeest, bijenproducten zijn te koop en we organiseren leuke kinderactiviteiten. Ook lekker: een gratis honingproeverij met zes verschillende soorten.

Bijen zijn belangrijke diertjes. Ze produceren bijvoorbeeld honing en bestuiven bloemen en planten, zodat deze zich voort kunnen planten. Ze zijn daarmee van groot belang voor het voortbestaan van plantensoorten en de rijkdom van de biodiversiteit. De tuin ligt aan Berenkoog 43, in Alkmaar. Check voor meer informatie en het volledige programma: www.hortusalkmaar.nl.

Bezoek bijenstal

Vooraf aan een excursie naar de Bijenstal geven de imkers presentaties over het leven van de honingbij en de wilde bij. Kleine groepjes volwassenen en kinderen bezoeken daarna onder begeleiding van imkers deze stallen en krijgen uitleg over het leven van de bijen en hoe ze de honing maken.

Bijenproducten te koop

Er zijn verschillende soorten honing, kaarsjes van bijenwas, allerlei wollen bijenfiguurtjes en een assortiment zaden van bij-vriendelijke planten te verkrijgen. Dat laatste is interessant om meer bijen te lokken naar border of balkon. Zo kunnen mensen zelf een bijdrage leveren aan meer biodiversiteit.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen zich laten schminken, een bijenhotelletje maken, een speurtocht door de tuin en een kaarsje maken van bijenwas. De kleintjes kunnen het Kabouterpad lopen. Een bijzondere rondleiding met een insectenexpert van de KNNV is er onder voorbehoud om 15.00 uur (onder voorbehoud).

Tenslotte is het terras een heerlijke plek om even te zitten, iets te drinken, te eten en de ervaringen en indrukken te delen met elkaar.

Datum: 9 juli 2023

Tijd: 12.00 – 17.00 uur

Entree: kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 jaar € 2,50 en volwassenen € 5,-

Locatie: Berenkoog 43, Alkmaar, Bedrijventerrein Beverkoog

Meer info: info@hortusalkmaar.nl en www.hortusalkmaar.nl

error: Content is protected !!