Alkmaar · 5 maart 2024

Alkmaar twee keer genomineerd voor Nationale Evenementenprijzen

Messenverbod en verbod openlijk harddrugsgebruik in centrum van Alkmaar

De Gemeente Alkmaar is dubbel genomineerd voor de Nationale Evenementenprijzen van 2024.
In de categorie ‘Evenementenstad van het jaar’ wordt Alkmaar geprezen naast Tilburg en Valkenswaard, terwijl het eveneens is genomineerd voor ‘Event Impact Award’ met de jubileumeditie van Alkmaar Ontzet 450 Jaar.

De twee nominaties benadrukken de voortdurende inspanningen van de Alkmaarse gemeenschap om buitengewone evenementen te organiseren die niet alleen vermakelijk zijn maar ook van grote waarde zijn voor de gemeente. Evenementen hebben de kracht in zich om mensen te verbinden, activeren en inspireren. Gemeenten die inzetten op de gewortelde evenementen die iets unieks hebben en ook nog eens het verhaal van de stad versterken, maken kans op deze evenementenprijzen.

Wethouder Robert te Beest noemt Alkmaar Ontzet 450 het ultieme voorbeeld van een evenement met een grote maatschappelijke impact, in zowel de voorbereiding als tijdens de jubileumviering: ”We vinden het fantastisch dat we genomineerd zijn voor twee categorieën. Alkmaar is een bruisende gemeente met een veelzijdig evenementaanbod. We zijn trots op alle evenementen in Alkmaar en in het bijzonder op onze unieke lokale evenementen”.

Ook Mirella Doss van DOSS Event Support benadrukt het belang van deze erkenning: “Deze dubbele nominatie onderstreept niet alleen dat Alkmaar een bruisende hub van activiteit is, maar ook dat het een voortrekkersrol vervult in het organiseren van evenementen die de gemeenschap verenigen en versterken. De co-creatieve aanpak rondom de organisatie van het 450-jarig jubileum van Alkmaar Ontzet is een unieke benadering geweest.” Ook Frits Westerkamp, voorzitter van de 8 October Vereeniging, die afgelopen jaar een grote rol speelde tijdens het jubileumjaar van Alkmaar Ontzet vertelt trots: ‘’Alkmaar heeft een rijke geschiedenis en een levendige gemeenschap die weerspiegeld wordt in onze evenementen. Deze nominaties zijn een eerbetoon aan de passie en toewijding van de vrijwilligers en inwoners die betrokken zijn bij het creëren van onvergetelijke ervaringen.”

De evenementen die in Alkmaar georganiseerd worden gaan verder dan de eigen stadsgrenzen. Zo komen er vanuit heel Nederland, en daarbuiten, bezoekers af op bijvoorbeeld de Kaasmarkt en Kaeskoppenstad. Maar ook de Alkmaar Pride wordt steeds groter en zo zijn er nog een hoop evenementen die wegens succes jaarlijks terugkeren. Melanie Goudsblom, adjunct-directeur bij Hart van Noord-Holland, benadrukt de impact van evenementen op het imago van Alkmaar: “De unieke en onderscheidende evenementen vertellen Het Verhaal van Alkmaar. Deze nominaties onderstrepen de aantrekkingskracht van Alkmaar als evenementenstad. Het toont aan dat Alkmaar een plek is waar innovatieve en inspirerende evenementen gedijen.”

De Nationale Evenementenprijzen worden uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Evenementen op maandag 8 april 2024 in Valkenburg aan de Geul en is alweer de 19e editie. Genomineerden krijgen binnenkort de gelegenheid om zich te presenteren aan de jury, die de uiteindelijke winnaars zal bepalen op basis van diverse criteria, waaronder visie, aanpak, toegankelijkheid en maatschappelijke relevantie.

Voor meer informatie en aanmeldingen voor het Nationaal Congres Evenementen, kunt u terecht op Nationaalcongresevenementen.nl.

error: Content is protected !!