Alkmaar · 18 september 2024

Alkmaar wordt 95 nieuwe huur- en koopappartementen rijker

Alkmaar wordt 95 nieuwe huur- en koopappartementen rijker

Alkmaar wordt vanaf volgend jaar 95 appartementen rijker die geschikt zijn voor een brede doelgroep: van starters op de woningmarkt, mensen die willen gaan samenwonen, een gelijkvloerse woning zoeken, tot huurders. Het project Highlands is een initiatief van Bot Bouw uit Heerhugowaard en wordt vanaf begin volgend jaar gebouwd nabij De Kooimeer aan de Louise Henriëttestraat. 

Iets meer dan een derde van de appartementen is aangekocht door woningcorporatie Woonwaard uit Alkmaar en wordt bestemd voor de sociale verhuur. Afgelopen donderdag 12 september hebben directeur Gem Bot van Bot Bouw en Woonwaard-bestuurder Nicole van Wijk gezamenlijk hun handtekening gezet onder de koop- en aanneemovereenkomst. Het overige deel van de appartementen gaat vanaf woensdag 18 september in verkoop. Er zijn al woningen te koop vanaf 220.000 euro. Daarmee draagt dit project bij aan het invullen van de grote behoefte aan betaalbare woningen.

Aantrekkelijk plan

Het nieuwe appartementencomplex komt te staan naast het recent opgeleverde woongebouw De Kooimeer, dat eveneens door Bot Bouw uit Heerhugowaard is gerealiseerd. Daarmee wordt de entree van Alkmaar een steeds mooiere woonplek voor bewoners die van de stad houden en graag comfortabel en energiezuinig willen wonen in een nieuw en modern gebouw. Het gebouw telt straks 10 verdiepingen met in totaal 95 appartementen. Daarvan komen er 59 appartementen in de verkoop. Deze appartementen liggen op de onderste 3 en bovenste 4 verdiepingen. De 36 sociale huurappartementen liggen op de 3e, 4e, 5e en 6e etage. Alle appartementen hebben een eigen buitenruimte in de vorm van een terras, balkon of afsluitbare loggia met glazen vouw-schuif systeem. Bovendien wordt bij het gebouw een ruime tuin op het zuiden aangelegd met verschillende terrassen aan het water, zodat bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Naast het gebouw komen op het buitenterrein parkeerplaatsen voor algemeen gebruik. Daarnaast is het mogelijk om een eigen parkeerplek te kopen in de parkeergarage onder het gebouw. Vooral de ligging van het gebouw is gunstig. Het centrum van Alkmaar met alle winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden ligt op slechts 5 minuten fietsen, terwijl ook de polder, het bos, duinen en strand met fiets en auto goed bereikbaar zijn. Met name de bewoners van de bovenste etages zullen bovendien elke dag kunnen genieten van een weids uitzicht over polder, duinen en stad.

Verkoopmanifestatie op 18 september

De verkoop van de koopappartementen start op woensdag 18 september tussen 19 en 21 uur in het AFAS-stadion. Er is keus uit uiterst slim en efficiënt ingerichte 2-kamerappartementen van circa 40 m2 en 3-kamerappartementen van circa 58 tot 64 m2. Ook zijn er 3 extra grote appartementen met een afmeting tussen de 82 en 88 m2. Op www.woneninhighlands.nl staan van ieder bouwnummer de plattegronden, ligging, specificaties en een prijsindicatie. Tijdens de verkoopbijeenkomst wordt het project gepresenteerd en worden de exacte prijzen van de woningen bekend gemaakt. De inschrijving sluit ongeveer anderhalve week na de verkoopavond. Huurders die in aanmerking willen komen voor een van de sociale huurwoningen, kunnen zich inschrijven als woningzoekende via www.svnk.nl.

error: Content is protected !!