Alkmaar · 3 september 2024

Alkmaarse wiskundedocent al 40 jaar op BSG

Alkmaarse wiskundedocent al 40 jaar op BSG

Met enkele maanden onderwijservaring begon Peter Baas (62) in 1984 als wiskundedocent op de Berger Scholengemeenschap. Dinsdag 27 augustus werkt hij precies 40 jaar op de BSG.

Hij heeft als eerstegraads docent duizenden leerlingen uit de hele regio wiskunde onderwezen, vaak twee generaties uit één gezin en wordt door leerlingen geroemd om zijn liefde voor het vak, zijn goede & heldere uitleg en zijn betrokkenheid bij de leerlingen en collega’s. Peter: “De leerlingen zijn al die jaren hetzelfde gebleven: lief, bereidwillig en af en toe lekker lui. Wat wel veranderd is, is de digitalisering van het onderwijs. Dat is echt een vooruitgang.” De afgelopen jaren is Peter mentor van 6 atheneum en organiseert hij o.a. de diploma-uitreikingen, die afgelopen jaar in de Ruïnekerk in Bergen plaatsvonden.

Naast docent wiskunde, mentor en 35 jaar sectievoorzitter was Peter tevens jarenlang roostermaker, voorzitter van de Medezeggenschapsraad van de BSG en voorzitter van de GMR van de overkoepelende stichting SOVON. De BSG viert in september op feestelijke wijze dit bijzondere jubileum van hun zeer gewaardeerde wiskundedocent.

error: Content is protected !!