Alkmaar / Sport · 15 september 2024

AZ vernedert Van Persies Heerenveen (9-1), vier goals Parrott

Droomfinale voor AZ in strijd om wereldbeker

ALKMAAR- In een overtuigende wedstrijd heeft AZ – sc Heerenveen met 9-1 van de mat geveegd in het AFAS Stadion. De Alkmaarders domineerden van begin tot eind en lieten met hun snelle spel en scherpe afwerking zien dat ze in topvorm verkeren. De Friezen hadden weinig in te brengen en werden vooral in de tweede helft compleet overlopen door een oppermachtig AZ, dat zijn grootste overwinning ooit in de Eredivisie boekte.

AZ begon de wedstrijd fel en zette Heerenveen vanaf het begin onder druk. De eerste grote kans was voor Sadiq, die na een mooie voorzet van Van Bommel net naast schoot. De Alkmaarse ploeg bleef echter aandringen en het was Sven Mijnans die met een hard schot door het midden de openingstreffer op zijn naam zette. AZ bleef daarna de bovenliggende partij.

Eerste doelpunt voor Parrott
Tegen de verwachting in wist sc Heerenveen terug te komen via Luuk Brouwers, die na een vrije trap de bal fraai in het doel kopte. Het doelpunt werd door de VAR gecontroleerd, maar goedgekeurd, waardoor het weer gelijk stond. AZ liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef aanvallen. Niet veel later bracht Troy Parrott zijn ploeg weer op voorsprong door na een knappe actie van Sadiq de 2-1 binnen te schieten. Hiermee scoorde de Ier zijn eerste officiële goal voor AZ.

Gevaarlijk AZ
In de laatste minuten van de eerste helft bleef AZ gevaarlijk, maar slaagde er niet in de voorsprong verder uit te bouwen. De Superfriezen kwamen nog een keer dichtbij, maar een afstandsschot van sc Heerenveen belandde op de lat. Zo gingen beide teams met een 2-1 stand de rust in.

error: Content is protected !!