Alkmaar · 26 april 2024

Borstbeeld Rudi Carrell krijgt definitieve plek in Alkmaar

Binnenkort krijgt het borstbeeld van Rudi Carrell  eindelijk een definitieve plek in de stad waar hij 90 jaar geleden ter wereld kwam. In overleg met de familie is gekozen voor een passende plek op het Munnikenbolwerk.  Met zijn gezicht naar de Spoorbuurt waar hij werd geboren en achter hem de Vest waar hij zijn laatste stappen op het toneel in Alkmaar heeft gezet.

Het is de derde plek voor het beeld. Voor het eerst is het geplaatst in 2007, een jaar na het overlijden van Rudi Carrell. Dit was op de Rudi Carrell-plaats, achter Het Gulden Vlies, de theaterzaal waar hij zijn eerste schreden op het toneel zette. Daarna heeft het borstbeeld een aantal jaren aan de gevel van het Gulden Vlies gehangen, totdat het restaurant werd verbouwd.

Inmiddels is het beeld opgeknapt en heeft het een nieuwe sokkel gekregen (met dank aan de Goede Doelen Stichting Nh1816). Vrijdag 3 mei 2024 wordt het borstbeeld feestelijk onthuld door de dochters van Rudi Carrell.

Genodigden en de media zijn van harte welkom om voorafgaand aan de onthulling  van het beeld aanwezig te zijn in de Pleinzaal van Theater De Vest (15.30 uur).

error: Content is protected !!