Alkmaar · 27 april 2024

Koningsmarkt Alkmaar vroeg begonnen, met veel gezelligheid

Al vroeg stonden er vrijdag in de binnenstad al veel kraampjes en kleedjes voor de vrijmarkt tijdens Koningsnacht en -dag. De aftrap is normaal om 15.00 uur maar er stonden veel verkopers al vroeg in de ochtend klaar met hun spullen. In het Kennemerpark, rond de Grote Kerk en op het Zevenhuizen was het daardoor al meteen druk met koopjesjagers.

Gisteravond kon je verspreid over de binnenstad, naast de vrijmarkt, genieten van artiesten en lokale dj’s. Op het Waagplein was Qmusic The Party en ook op het Hofplein waren er verschillende DJ’s te horen. Bij Pluim en Mooij op het Ritsevoort was de band Hier te zien en te horen en ook op de Platte Stenenbrug was er weer live muziek.

Op Koningsdag gaat de vrijmarkt in het centrum om 08.00 uur van start, terwijl in Park De Oude Kwekerij een kindervrijmarkt plaatsvindt met verschillende spelletjes. In Oudorp begint de dag met spelletjes en een vrijmarkt op het Nyenburghplein, gevolgd door een middagprogramma met drankjes, hapjes en muziek.

In De Rijp is naast de vrijmarkt een leuke puzzeltocht voor de jeugd georganiseerd en natuurlijk het ‘keiensmijten’. Nieuw dit jaar is Koningspark Festival in het Victoriepark; een speciale familiezone met muziek, springkussens en spelletjes voor alle leeftijden, en een feestgebied met disco voor bezoekers van 14 tot 17 jaar.

Hal 25 fungeert als groot festivalterrein waar naast dansen ook workshops te volgen zijn. En voor wie behoefte heeft aan een ontspannen Latin-vibe, biedt Stadsstrand De Kade een perfecte plek om bij te komen onder het genot van hapjes en drankjes.

Alle Oranje-informatie op één plek

Aangezien Koningsnacht en -dag drukker zijn dan normaal in de stad, adviseren we bezoekers om goed voorbereid op pad te gaan. De NS rijdt op Koningsdag met een speciale Oranjedienstregeling en zet op verschillende trajecten langere en extra treinen in. Connexxion verzorgt overdag en ’s nachts bussen om mensen van en naar de evenementen te vervoeren. Fietsers kunnen hun fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstallingen in het centrum.

Voor het volledige programma van Koningsdag en de extra dienstregelingen van Connexxion, ga je naar www.koningsdag-alkmaar.nl en volg de social media kanalen van Alkmaar Prachtstad.

error: Content is protected !!