Alkmaar / Sport · 31 juli 2023

Buitenbad Hoornse Vaart in Alkmaar door defect filter hele zomer gesloten

Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar betreurt het ten zeerste om mede te delen dat het buitenbad voor onbepaalde tijd gesloten is wegens een technisch mankement aan de zandfilters. De veiligheid en het welzijn van onze bezoekers staan altijd voorop, en daarom hebben we na grondig onderzoek en in overleg met onze technische dienst en externe partijen deze moeilijke beslissing genomen. We willen benadrukken dat de andere faciliteiten en zwembaden binnen zwembad Hoornse Vaart nog steeds volop open zijn voor zwemplezier en recreatie.

Zandfilter moet vervangen worden

Eddy Bakker, manager exploitaties bij Alkmaar Sport, legt uit: “We hebben in de afgelopen maanden intensief gewerkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe zomerseizoen, met een focus op het verbeteren en vernieuwen van onze faciliteiten. Na de feestelijke opening op 18 juni en tot op heden een maand lang zwemplezier, is ons buitenbad nu geconfronteerd met een technische uitdaging, die een veilige werking in de weg staat.”

Genoeg zwemplezier

Marcel Ruitenberg, locatiemanager van zwembad Hoornse Vaart, vult Bakker aan: “Ondanks de sluiting van het buitenbad, zullen we er alles aan doen om onze bezoekers deze zomer een fantastische zwemervaring te bieden. We hebben verschillende leuke animatieactiviteiten gepland, waarbij er mooie prijzen te winnen zijn. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de stormbaan in het 50-meterbad, het Experience Center in het Instructiebad, de glijbanen, interactieve games, duikplanken en de vijf andere zwembaden die garant staan voor een hele dag zwemplezier. Bovendien blijven de grote ligweide, het beachvolleybalveld en de pannakooi naast het buitenbad gewoon geopend. We gaan de vaste en nieuwe bezoekers verrassen met veel nieuwe activiteiten!”

error: Content is protected !!