Alkmaar · 16 februari 2024

Cameratoezicht bij winkelcentrum De Mare blijft tot eind 2027

Het aanwijsbesluit van permanent cameratoezicht bij winkelcentrum De Mare loopt af en burgemeester Anja Schouten heeft besloten het cameratoezicht te verlengen. In de periode van 1 januari 2023 tot en met 1 januari 2024 hebben zich in het winkelcentrum van De Mare maar liefst 558 incidenten voorgedaan waar bij 12 incidenten ondersteuning is verleend vanuit de Regionale Toezicht Centrale. Het gaat hierbij om het gebied Europaboulevard, Europaplein, Europaweg en Beneluxlaan.

Deze ondersteuning bestond uit het live meekijken én doorgeven van de verdachte situatie op oproep van de Politie. Ondanks dat de camera’s van De Mare nog steeds relatief weinig incidenten waarnemen, hebben ze, volgens de gemeente, politie en handhaving hun meerwaarde bewezen in de preventieve werking op het voorkomen van criminaliteit en overlast van vooral jongeren.

Daarnaast dragen de camera’s positief bij aan het bevorderen van het veiligheidsgevoel van ondernemers, bezoekers van De Mare en omwonenden én het bevorderen van strafrechtelijke onderzoeken. Gezien de meerwaarde van de drie camera’s, in combinatie met de huidige én toekomstige samenwerking met de private camera’s van winkelcentrum De Mare, zal het permanent toezicht verlengd worden tot 27 september 2027.

Bron: Beatfm.nl

error: Content is protected !!