Alkmaar / Streekagenda · 21 oktober 2024

Cinekid Festival – 19 oktober t/m 3 november bij Filmhuis Alkmaar

Cinekid Festival - 19 oktober t/m 3 november bij Filmhuis Alkmaar

Herfstvakantie? Dat betekent Cinekid in Filmhuis Alkmaar! Tijdens ’s werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar en hun (groot)ouders. Vanaf dinsdag 29 oktober tot en met zondag 3 november vertonen we maar liefst twaalf bijzondere, ontroerende, mooie en verrassende kinderfilms.

Ook kun je tijdens deze 38e editie op ontdekkingsreis in het MediaLab en meedoen aan workshops. Op zaterdagochtend kunnen kinderen en hun (groot)ouders, voordat de film begint, komen ontbijten in pyjama. Dus geniet van ons super veelzijdige programma en speel, bekijk, beleef en verwonder je.

TICKETS & INFORMATIE

Kindertickets voor de Cinekid films kosten € 9,25. Voor een familieticket (4 personen, diverse samenstellingen mogelijk) betaal je € 32,50. Je bespaart dan € 1,- per ticket. Het overzicht met de films vind je hieronder inclusief een knop om direct je tickets te bestellen.
De entree is inclusief limonade en wat lekkers voor de kinderen en koffie of thee voor (groot)ouders. Alle workshops zijn gratis toegankelijk bij aankoop van een filmticket.

Het Cinekid Festival begint elke dag om 10.00 en duurt tot 15.00 uur. Het is de bedoeling dat kinderen altijd onder begeleiding van een volwassene naar het festival komen.

MEDIALAB – IN HET FILMHUIS éN IN DE BIEB

In het filmhuis:

Van dinsdag 29 oktober tot en met zondag 3 november vind je in de foyer het MediaLab. Hier ontdek je interactieve kunstinstallaties, kan je de nieuwste apps en games proberen of een te gekke workshop volgen! Het MediaLab is te bezoeken van 10.00-15.00 uur. Vooraf aanmelden voor de workshops is niet nodig.  
Je kunt kiezen uit: 

  • Je eigen interactieve video (pratende ansichtkaart) maken met Kunst Leeft!; 
  • De spannende spiraal-game Line Wobbler spelen;  
  • Van schaduw naar schaduw springen in de 3D-game Schim;
  • Bouw terwijl je speelt met de Ultimate Chicken Horse game.

In de bieb:

Op dinsdag 29 en woensdag 30 oktober kan je van 11.00-13.00 uur en van 14.00-16.00 uur meedoen met de green screen workshop Spring in de film in Bibliotheek De Mare.  
Op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november vind je Spring in de film in Bibliotheek Kennemerwaard op het Canadaplein, ook van 11.00-13.00 uur en van 14.00-16.00 uur.  De workshop is vrij toegankelijk.  

De beschrijvingen van de MediaLab activiteiten vind je onderaan deze pagina.

DE KINDERBURGEMEESTER KOMT OOK!

De officiële opening wordt op dinsdagochtend om 10.00 uur verricht door de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar, Othman Otay met confetti en een glaasje kinderchampagne!  

PyJamaontbijt

Op zaterdag 2 november beginnen we de Cinekid-dag extra leuk met een pyjamaontbijt in de foyer van 9.00-10.00 uur. Niet alleen de kinderen zijn welkom in hun pyjama, (groot)ouders ook.
Het ontbijt bestaat uit 2 pannenkoekjes, een yoghurtdrankje of glas melk (voor de ouders een kopje koffie of thee), een stukje fruit en iets lekkers. Na het ontbijt kan je om 10.00 uur gezellig naar de film. 

Een ontbijtticket kost € 9,50 per persoon, zowel voor kinderen als voor de (groot)ouders. Er zijn 25 ontbijtjes beschikbaar. Tickets voor het pyamaontbijt bestel je via onderstaande knop. Tickets voor de film bestel je apart.

Tickets pyjamaontbijt

error: Content is protected !!