Alkmaar / Sport · 9 oktober 2023

Dominante AZ wint van AJAX

AZ heeft zondagmiddag zijn zevende overwinning van het Eredivisie-seizoen geboekt. In Amsterdam werd er met 1-2 van Ajax gewonnen op de dag dat Alkmaar Ontzet wordt gevierd. De doelpunten werden gemaakt door Vangelis Pavlidis en Dani de Wit.

Riechedly Bazoer keerde tegen Ajax terug van een blessure en speelde weer vanaf de eerste minuut. De Alkmaarders trokken zondagmiddag ten strijde in een speciaal ontworpen wedstrijdshirt. Het shirt eert het 450-jarige jubileum van Alkmaar Ontzet.

Van Brederode
Het was AZ dat het begin van de eerste helft met het meeste gevaar kwam. Tweemaal was het Myron van Brederode met een schot. Op beide schoten kon doelman Jay Gorter redding brengen. Ook Mayckel Lahdo kreeg nog een schotkans, welke gekraakt werd door de Amsterdamse verdediging.

Record Pavlidis
Lange tijd leek het erop dat er verder weinig noemenswaardigs ging gebeuren in die eerste helft, tot de 45ste minuut aanbrak. Een aanval van Ajax liep stuk rond het zestienmetergebied; vervolgens was het Jordy Clasie die een counter op kon zetten. Hij gaf de bal mee aan Lahdo die op zijn beurt Pavlidis weg kon steken. De Griek twijfelde geen moment en knalde de bal vol in de touwen: 0-1! Pavlidis is daarmee de eerste AZ’er ooit die in acht Eredivisie-duels op rij weet te scoren.

Bron: AZ.NL

error: Content is protected !!