Alkmaar · 5 september 2024

Eerste spijker begin van Alkmaar Ontzet

Eerste spijker begin van Alkmaar Ontzet

Na een memorabel jubileumjaar zijn de voorbereidingen voor de 8 October Vereeniging alweer in volle gang. Maandag 26 augustus werd de symbolische eerste spijker geslagen; hét startschot voor Alkmaar Ontzet.

“Het was volle bak met veel vrijwilligers, bouwers en bestuursleden. Met het slaan van de eerste spijker begint alles weer te stromen. We hebben er weer zin in!”, zegt Frits Westerkamp enthousiast. Bij de voorzitter van de 8 October Vereeniging wappert de ontzet-vlag al. “Die blijft er tot en met 8 oktober hangen! We hebben de afgelopen jaren Alkmaar Ontzet steeds in het weekend kunnen vieren. Dit jaar valt 8 oktober op een dinsdag, dus dat is even spannend om het weer volle bak wordt. Daar gaan we wel vanuit, want het wordt natuurlijk net zo’n mooi feest als afgelopen jaren. Heerlijk dat straks de stad weer volstroomt met mensen om gezamenlijk het ontzetfeest te vieren. Het wordt mijn laatste keer als voorzitter van de vereniging. Van deze laatste keer ga ik dus extra genieten!”  Wie de opvolger van Frits wordt, is op dit moment nog niet bekend. 

Ook bestuurslid Gerben Kossen kijkt weer uit naar een nieuwe editie Alkmaar Ontzet. “Het slaan van de eerste spijker betekent ook dat er weer veel werk moet worden verricht. Leuk werk! Met het fantastische jubileumjaar in ons achterhoofd, maken we er deze dinsdag weer een historisch feest van.”

Foto: Fer Korver

error: Content is protected !!