Alkmaar / Sport · 3 april 2024

GAMEnastiek in de Mare

Stichting Sport-Z start op woensdag 10 april in samenwerking met Humanitas een nieuwe activiteit in de kantine van Sporthal Noord (Arubarstraat 4). Van 13.30-15.00 uur kunnen inwoners uit Alkmaar wekelijk meedoen aan de GAMEastieklessen, lessen waarin ontmoeten en plezier maken centraal staan en waar met behulp van spelcomputers mensen in beweging worden gebracht.

Bowlen, tennissen, skiën, golfen of kanoën, in de virtuele wereld komen alle sporten voorbij. Hoewel het in het dagelijks leven wat lastiger kan zijn deze sporten te organiseren, is digitaal natuurlijk álles mogelijk. “Het gaat erom dat we samen op een gezellige manier bewegen en met elkaar in contact komen. Het scherm daagt je uit te bewegen, iets wat natuurlijk ook goed voor je is. Elders in het land is dit project al eens succesvol uitgevoerd, we willen het daarom nu ook in Alkmaar gaan aanbieden,” vertelt Marloes Dijkmans van Sport-Z.

De activiteit is gericht op alle leeftijden, vitaal of minder vitaal, iedereen is van harte welkom. Er is ook een lift aanwezig indien nodig. Deelname is gratis en inclusief koffie e/o thee. Aanmelden mag, maar is niet nodig.Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Marloes Dijkmans via m.dijkmans@sport-z.org of telefonisch via 064135476.

error: Content is protected !!