Alkmaar / Sport · 16 november 2023

Gemeente Alkmaar huldigt haar Sportkampioenen tijdens jaarlijks Sportgala

Gemeente Alkmaar huldigt haar Sportkampioenen tijdens jaarlijks Sportgala

Op maandag 11 december staat het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Alkmaar gepland in Podium Victorie. Tijdens deze feestelijke avond worden de hoogtepunten van het sportjaar gevierd, waarbij het sporttalent, de sporter, sportploeg en aangepaste sportaanbieder van 2023 in het zonnetje worden gezet. Ook wordt de prestigieuze ‘Hart voor de Sport Award’ uitgereikt.

De jury heeft zich vorige week gebogen over de lastige taak om per categorie drie genomineerden te kiezen, wat resulteerde in boeiende discussies. De genomineerden zijn inmiddels op de hoogte gesteld van hun nominatie.

De genomineerden zijn:

  • Sporter: Luke de Weert (paragliding), Thalissa Wijkstra (trampolinespringen), Caroline de Vries (tennis).
  • Sporttalent: Szymon Blokker (schermen), Sanne de Nijs (atletiek), Esmee Kroon (judo).
  • Sportploeg: Madelief Wijkstra en Jorja Visser (trampolinevereniging Triffis), Pre Junior Group Ritmisch Gymnastiek (Ritmica RG Club), Waagtoren 1 (schaakvereniging Waagtoren).
  • Aangepast sporten: Running Blind, Giganten SV Koedijk, Rolstoelbasketbal Alkmaar.
  • Hart voor de Sport: René Peereboom (Budoclub Hajime), Herman Schenk (RTC Baanwielrennen), Eveline Beentje (Beentjes Judosport).

Huldigingsavond
De gemeente Alkmaar organiseert samen met Alkmaar Sport én met behulp van hoofdsponsor Spruit Aandrijftechniek een avond vol sport en entertainment. De vijf winnaars ontvangen deze avond bovendien een cheque t.w.v. € 500,-. Wie aanwezig wil zijn op de huldigingsavond op maandag 11 december bij Podium Victorie kan zich (gratis) aanmelden via de website; https://www.podiumvictorie.nl/programma/sportgala-alkmaar-11/12/23.

error: Content is protected !!