Alkmaar · 24 april 2024

Gemeente verwacht meer dan 120.000 bezoekers tijdens Koningsnacht en –dag in Alkmaar

Koningsdag wordt overal in Alkmaar groot gevierd. Gezien voorgaande jaren wordt er rekening gehouden met meer dan 120.000 bezoekers. Aangezien Koningsnacht en -dag drukker zijn dan normaal in de stad, adviseert de gemeente bezoekers om goed voorbereid op pad te gaan. De NS rijdt op Koningsdag met een speciale Oranjedienstregeling en zet op verschillende trajecten langere en extra treinen in. Connexxion verzorgt overdag en ’s nachts bussen om mensen van en naar de evenementen te vervoeren. Fietsers kunnen hun fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstallingen in het centrum.

Op 26 april start het feest al op diverse locaties. In de binnenstad start de vrijmarkt om 15.00 uur. Artiesten en dj’s treden vanaf 18.00 uur verspreid door de hele stad op. Er is dit jaar een nieuwe locatie voor een extra evenement om de doelgroep 14 tot 18 jarigen en families met kleine kinderen een plek te bieden Koningsdag te vieren.

Net zoals vorig jaar worden er extra crowdmanagement maatregelen getroffen voor bezoekersstromen van het Waagplein en de Platte Stenenbrug. Voor de samenwerking tussen de verschillende evenementbeveiligingsdiensten van de vier evenementlocaties en de door de gemeente ingezette beveiligers zal er een mobiele unit in de binnenstad worden geplaatst. Vanuit deze mobiele meldkamer worden de verschillende hulpverleningsdienstendiensten van de evenementterreinen en de overloopgebieden aangestuurd.

Per locatie worden extra camera’s geplaatst om beter toezicht te kunnen houden op het gedrag van de bezoekers. Er wordt dit jaar met Koningsnacht- en dag voor het eerst gebruik gemaakt van herbruikbare drinkbekers in plaats van plastic wegwerpbekers.

error: Content is protected !!