Alkmaar / Sport · 12 februari 2024

Grootste maatschappelijke schaatsproject van Nederland ook in Alkmaar

Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo bezorgen ruim 750 kinderen het plezier van schaatsen

Op donderdag 15 februari van 09:15 uur tot 14:00 uur op Schaatsbaan de Meent in Alkmaar worden de Nederlandse Jeugdschaatsdagen gehouden. Dit nieuwe maatschappelijke project richt zich op basisscholen waar het niet vanzelfsprekend is dat kinderen in aanraking komen met schaatsen. Dus organiseren de Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo Supermarkten deze winter elf schaatsdagen, waaronder in Alkmaar, om nooit te vergeten.

Niet ieder kind krijgt schaatsen met de paplepel ingegoten. Tijdens de Jeugdschaatsdagen – het grootste maatschappelijk schaatsproject van Nederland – krijgen 10.000 basisschoolkinderen in heel Nederland kosteloos een volledig verzorgde schaatsdag aangeboden. Hiermee dragen de organisatoren bij aan hun missie om ieder kind voor hun 12e één keer het plezier van schaatsen te laten ervaren.  

Ruim 750 kinderen uit Alkmaar op het ijs

“Als winkel staan we midden in de samenleving. Wij ondersteunen dit sportieve project dan ook met veel plezier. Met onze maatschappelijke rol en betrokkenheid in de buurt weten we hoe belangrijk dit soort kansen zijn voor kinderen. Ik vind het dan ook fantastisch om hier samen met mijn winkelteam en de collega’s van Jumbo Johanna Naberstraat aan bij te kunnen dragen, zegt filiaalmanager Remy Staring van Jumbo Paardenmarkt in Alkmaar.

De eerste keer op de schaats vergeet je nooit

De 37-jarige Sven Kramer (4 keer olympisch kampioen, 9 keer wereldkampioen en 10 keer Europees kampioen): “De eerste keer op de schaats vergeet je nooit. Geweldig dat we samen met onze partners en de ondersteuning van de KNSB zo’n mooi maatschappelijk project mogen neerzetten. Hiermee maken we écht impact! We zijn ervan overtuigd dat dit soort initiatieven nodig zijn om het schaatsen in Nederland voor toekomstige generaties veilig te stellen.”

Voor iedereen

Basisschoolleerlingen van onder andere Bassischool De Regenboog, De Leveling, De Hoge Akker, Durf, OBS Bello, Willem-Alexanderschool, Vrije School de Sterrenzanger, Het Kompas en De Phoenix beleven in aanwezigheid van de Sven Kramer Academy volop schaatsplezier. Ook zal topschaatser Serge Yoro van Team Jumbo-Visma met de kinderen het ijs op gaan tussen 12:45 uur en 14:00 uur.

error: Content is protected !!