Alkmaar · 20 augustus 2023

Help mee bij spektakelstuk in het Stadhuis van Alkmaar

Het monumentale Stadhuis van Alkmaar als werkplek, hoe mooi is dat? Het is nu tijdelijk mogelijk tijdens het evenement Met Eigen Ogen. Van 31 augustus t/m 8 oktober wordt het Stadhuis omgetoverd tot een audiovisueel spektakel waar de Alkmaarse geschiedenis centraal staat.

“Met Eigen Ogen is speciaal ontwikkeld voor het jubileum van 450 jaar Alkmaar Ontzet. De verhalen van de heldhaftigheid en veerkracht van de stad en haar inwoners komt hier tot leven. Het is bijzonder hoe deze belangrijke geschiedenis uitgebeeld wordt door onder andere 360 graden videoprojecties en special effects” zegt Esmee Bakker van de organisatie.

Stadhuis van Alkmaar

Voor dit evenement was maar één locatie perfect: het Stadhuis van Alkmaar. “Je staat daar letterlijk ín de geschiedenis; hier kreeg het stadsbestuur de belegering van Alkmaar voor haar kiezen, 450 jaar geleden”, aldus Esmee. Het gebouw is normaliter niet voor publiek toegankelijk, maar wel nog steeds bedrijvig. Zo kan je er trouwen, vergaderen en houdt de burgemeester er kantoor.

Vrijwilligers gezocht

De organisatie is nog op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers. “We hebben al een mooi team van vrijwilligers, maar Met Eigen Ogen is dagelijks open dus het zijn veel diensten. Je hoeft geen ervaring te hebben, iedereen is welkom. We geven graag de kans om nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe mensen te ontmoeten”, vertelt Esmee.

Er zijn verschillende rollen beschikbaar, zoals bij de kassa en de audioapparatuur uitgifte, maar ook in de monumentale zalen van het Stadhuis, waar de tour zich doorheen begeeft. Je kunt zelf aangeven wanneer en hoe vaak je beschikbaar bent.

Mis het niet en meld je nu aan! Stuur een e-mail naar vrijwilligers@doss.nl o.v.v. Vrijwilliger Met Eigen Ogen. Voor meer informatie over het evenement kun je terecht op www.meteigenogen.nl.

error: Content is protected !!