Broek op Langedijk · 27 maart 2024

Van 1 april tot 1 oktober moeten de honden in Geestmerambacht weer aan de lijn

bacht en Park van Luna zijn fijne gebieden om te wandelen met je hond. Het is voorjaar. Het recreatieseizoen is van start gegaan. Iedereen krijgt weer zin om er eens op uit te trekken. Geestmerambacht en Park van Luna zijn geweldige bestemmingen voor liefhebbers van ontspannen in de natuur, of actief bezig zijn in het groen. Of je nu komt om te wandelen, skeeleren, mountainbiken, suppen, skaten of paardrijden, het kan allemaal. Ook zijn de dagrecreatieterreinen weer open. 

Wandelen met de hond
Van 1 april tot 1 oktober zijn honden weer verboden op stranden en ligweiden. Deze fijne recreatieplekken zijn dan weer het domein van spelende kinderen, zonaanbidders, pootje baders en zwemliefhebbers. Op de rest van de recreatieterreinen moeten honden aan de lijn, zodat recreanten geen overlast van honden ondervinden. En honden aan de lijn is met name in het voorjaar belangrijk, om ervoor te zorgen dat ze niet achter broedende of jonge vogels of andere dieren aangaan. Je mag met maximaal drie honden wandelen in onze gebieden.


In Park van Luna zijn honden overigens het hele jaar verboden op het strand en de ligweiden. 

Losloopgebieden
Er zijn in Geestmerambacht en Park van Luna speciale plekken aangewezen waar honden het hele jaar door los mogen lopen. Als je hond losloopt, is het natuurlijk wel belangrijk dat hij luistert! en let op de opruimplicht. 

Wandelen met je hond in Geestmerambacht 

Wandelen met je hond in Park van Luna 

error: Content is protected !!