Alkmaar / Streekagenda · 23 januari 2024

Hielander Whisky Festival 12e editie

Bijeenkomst voor de Veteranen van gemeente Alkmaar

Alles over whisky te weten komen, proeven, ruiken en dat in een historische ambiance van een 500 jaar oude kerk. Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een proeverij van klasse. Je krijgt uitleg over de whisky’s en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden. Ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals productieproces, kenmerken van whisky’s, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten.

Vanaf 2011 heeft Noord-Holland haar eigen Whisky Festival in de Grote Kerk van Alkmaar. Op zo’n 3.000 m2 presenteren whiskyleveranciers hun beste whisky’s, zijn er Schotse en Ierse lekkernijen te krijgen, is er kleding, reisinformatie, snuisterijen en veel, heel veel whisky…

Kaartjes worden per sessie verkocht en per sessie kunnen er een maximum aantal bezoekers binnen. Per sessie zullen ook een aantal master classes gehouden worden met uiteenlopende onderwerpen.

Sessie 1:   9 februari 19.00 – 23.00 uur
Sessie 2: 10 februari 13.00 – 17.00 uur
Sessie 3: 10 februari 19.00 – 23.00 uur

De meeste whisky is voor de bezoeker vrij te proeven. Voor speciale bottelingen zal bij de stand bijbetaald moeten worden.

error: Content is protected !!