Alkmaar / Streekagenda · 17 mei 2024

Inschrijven nog mogelijk: Swim to Fight Cancer Alkmaar!

Op 9 juni 2024 vindt de eerste Alkmaarse editie van de Swim to Fight Cancer plaats. Inmiddels doen er ruim 130 zwemmers mee. Daag jij jezelf ook graag uit? Geef je dan nu nog op: inschrijven kan t/m zondag 2 juni!

Deelnemers zwemmen door de wateren in de stad en zetten onmacht om in kracht. Samen halen zij geld op voor Stichting Fight Cancer en twee lokale projecten: de Heart Pillows van ’t Praethuys en comfortmanden voor de verpleegafdeling Oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Er zijn drie afstanden: 500 meter voor kinderen (vanaf 10 jaar) en 1.000 meter of 2.000 meter voor volwassenen (vanaf 16 jaar). Deelnemers die twee kilometer afleggen, starten aan de Noorderkade, zwemmen via het Noordhollandsch Kanaal langs het Victoriepark richting de Accijnstoren, maken daar een lusje en steken over naar het Luttik Oudorp, waarna ze via de Zijdam en Voordam finishen op de Noorderkade. Een monumentale route, waarbij de oude én nieuwe stad met elkaar verbonden zijn. Deelnemers die 500 en 1.000 meter zwemmen, blijven op het Noordhollandsch Kanaal.

Swim to Fight Cancer is een evenement dat plaatsvindt in verschillende steden door het hele land, met als missie om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dit jaar gaat ook Alkmaar bijdragen aan dit nobele doel, met de steun van lokale ondernemers. De hoofdsponsors zijn de drie local hero’s Dé VerzekeringswinkelLandman Assurantiën en Otterlo Financieel Advies en (overkoepelend) de coöperatie Nh1816 Verzekeringen. Andere belangrijke sponsors zijn Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, De Hooge Waerder en Knuwer Advocaten.

Iedereen is welkom om een steentje bij te dragen, of het nu is door te zwemmen, vrijwilliger te worden of een donatie te doen – elk gebaar telt en draagt bij aan het verschil dat we samen maken. Om deelnemers te laten wennen aan zwemmen in open water, mag elke zwemmer voorafgaand aan het evenement deelnemen aan een clinic, gegeven door professionals.

Voor meer informatie over Swim to Fight Cancer Alkmaar en om in te schrijven, zie www.swimtofightcancer.nl/alkmaar.

error: Content is protected !!