Alkmaar · 15 juli 2024

Inwoners achter verkenning aanpassing bestemming Oostrand Alkmaar

Vragen over Alkmaarse evaluatie citymarketing- en evenementenbeleid

De afgelopen weken is er in Alkmaar een inwonerspeiling van De Oostrand uitgevoerd. De aanleiding voor deze peiling was een motie van de gemeenteraad waarin zij om zo’n peiling heeft verzocht. Voordat de gemeente tot toewijzing bestemming van het gebied Oostrand overgaat, zou er een inwonerspeiling uitgevoerd moeten worden bij de inwoners en de dorpsraden van de voormalig gemeente Schermer en bij de inwoners en de wijkraden van Oudorp.

De resultaten van deze inwonerspeiling zouden vervolgens leidend moeten zijn bij de nadere toewijzing van de bestemming van dit gebied. De uitvoering van de inwonerspeiling is succesvol geweest met een hoog responspercentage en in overeenstemming met de motie. Het is duidelijk geworden dat een meerderheid van de inwoners vóór de verkenning is om te onderzoeken hoe de bestemming van het gebied kan worden gewijzigd.

Bij de vervolgstappen zullen ook de werksessies met de inwoners georganiseerd worden. Daarnaast geven de inwoners de voorkeur aan het vormen van nieuwe buurtschappen. Voor dit proces is het echter eerst nodig om vast te stellen hoeveel woningen en andere functies er in totaal kunnen worden gebouwd, zoals aangegeven in de inwonerspeiling.

Bron: MEDIAPARTNER: Beatfm.nl

error: Content is protected !!