Alkmaar · 4 oktober 2023

Kinderboekenweek is gestart!

We kunnen zo veel van elkaar leren! In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard worden leuke activiteiten georganiseerd. Van huizen bouwen met LEGO of dozen, je droomhuis ontwerpen met Tinkercad tot speuren naar sporen uit de IJzertijd. Alle activiteiten zijn gratis.

Activiteiten
Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Kennemerwaard verschillende gave activiteiten voor kinderen. Met én zonder boeken! In de speciale Kinderboekenweekfolder die in de bibliotheek ligt kun je er alles over lezen. Kom jij ook? Hieronder vind je een greep uit de activiteiten. Kom naar de bieb en doe mee! Op bknw.nl/kinderboekenweek vind je een link naar het complete overzicht van alle activiteiten.

 Maak je eigen stamboom 

Hoe ziet jouw familie eruit? Wie is jouw opa? Hoe heten de ouders van jouw oma? Kom tijdens de Kinderboekenweek naar de bibliotheek, maak jouw stamboom en hang hem in de grote STAMBOOM. Vul de namen in, teken je familie, of neem fotootjes mee om je familie te laten zien. Voor kinderen van 6-12 jaar. In alle vestigingen tijdens openingstijden.

Speurtocht ‘Bij mij thuis’ 

Speurtocht ‘Bij mij thuis’. Ben jij een echte speurneus thuis? Doe dan mee met de boekenspeurtocht door de bibliotheek. Ga op zoek naar mooie zinnen uit kinderboeken. Vind jij ze allemaal? In de grote vestigingen tijdens openingstijden.


Workshop Djembé 

Wij luiden de Kinderboekenweek in met luid tromgeroffel! Iris van Langen van Muziris geeft een workshop djembé spelen. Doe je mee?! Voor kinderen van 8 – 12 jaar.
In de bibliotheek in Heerhugowaard op woensdag 4 oktober van 15.30 tot 16.30 uur.

Tover een doos om tot een villa
Een huis met wel tien deuren, een sprookjeshuis of toch een boomhut? Kom lekker bouwen met dozen, karton en papier in de bieb. Alles kan en alles mag. Jij bent de architect. Dat is toch grandioos, een huis van een (schoenen)doos! Voor kinderen van 6 –12 jaar.

Op woensdag 4 oktober in de bibliotheek in Langedijk van 15.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag 7 oktober in de bibliotheek in Bergen van 11.00 tot 12.00 uur. En op woensdag 11 oktober in de bibliotheek in Schoorl van 15.00 tot 16.00 uur.

Bouw je eigen droomhuis van LEGO
De Alkmaarse superbouwer LegoCor komt naar de bieb voor een workshop LEGO bouwen. LegoCor leert je allerlei tips en trucs om de meest fantastische creaties te maken. Je maakt je eigen huis en niets is onmogelijk! Wordt het een boomhut, een onderwaterhuis of een huis op de maan? Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Op woensdag 4 oktober in de bibliotheek in Bergen, vrijdag 6 oktober in de bibliotheek in Langedijk en vrijdag 13 oktober in Alkmaar De Mare. Van 15.00 tot 16.00 uur.

Speuren naar sporen – hoe leefde Aak in de ijzertijd 

Weet jij wat er vroeger stond op de plek waar jouw huis staat? In deze workshop van Huis van Hilde leer je hoe sporen van vroeger meer vertellen over hoe kinderen, zoals Aak in de IJzertijd leefden. Ontdek wat de spullen in jouw huis de archeologen van de toekomst vertellen over hoe jíj leeft. Voor kids van 7–12 jaar. Op zaterdag 7 oktober in de bibliotheek in Castricum van 11.30 tot 12.30 uur. Op woensdag 11 oktober in de bibliotheek in Bergen van 15.00 tot 16.00 uur. En op zaterdag 14 oktober in de bibliotheek in Langedijk van 11.00 tot 12.00 uur.

Ontwerp je eigen 3D huis met Tinkercad 

Met het programma Tinkercad ontwerp je jouw eigen huis in 3D. Een kasteel, een hut, een tent… jij mag het ontwerpen! Je ontwerp wordt daarna door ons in 3D uitgeprint. Voor kinderen vanaf 9 jaar. Op maandag 9 oktober in de bibliotheek in Castricum, dinsdag 10 oktober in Bergen en op woensdag 11 oktober in de bibliotheek in Alkmaar Centrum. Van 15.00 tot 16.00 uur.

Potluck Overdie 

Heb jij een bijzonder gerecht uit jouw gezin of cultuur dat je graag maakt, eet en met anderen deelt? Neem het gerecht mee naar de potluck waar we aan een lange tafel samen proeven van elkaars gerechten. De potluck wordt georganiseerd in samenwerking met Vrouwenkracht. Voor kinderen uit de wijk en hun ouders. Op woensdag 11 oktober in de bibliotheek in Overdie van 15.00 tot 17.00 uur.

Ben je nog geen lid van de bieb? 

Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis! En kinderen lenen boetevrij! Schrijf jij je in tijdens de Kinderboekenweek? Dan krijg je de Kinderboekenweekkrant (OP=OP). Er zijn duizenden leuke, spannende, grappige, mooie en ontroerende boeken geschreven. Voor elk kind zit er wel een geschikt boek tussen. Alleen hoe vind je die boeken in dat grote aanbod? Speciaal voor de kinderen is er de Kinderboekenweekkrant, maar ouders mogen ook stiekem meelezen

error: Content is protected !!