Alkmaar / Kunst en Cultuur · 23 maart 2024

Live action painting in Alkmaar

De gevel van Fabrique Unique (het pand van Unieke Zaken, Pettemerstraat 37, Alkmaar Overstad) verandert tussen 21 en 28 maart in een enorm razzle dazzle-schilderij van maar liefst 250 m². Dit kunstwerk wordt ontworpen en gemaakt door acht jongeren (16 tot 21 jaar) uit het netwerk van de SLASH Kunstwerkplaats / Vooropleiding Kunstacademie van Artiance.

Deze kunstenaars in spe (voor de gelegenheid omgedoopt tot de Fabrique Unique Cultuur Klussers) klaren de klus onder supervisie van de gerenommeerde street artists Gerben Hermanus en Johan Hoogland. En jij kan dit schilderspektakel live bekijken!

Iedere dag om 10.00 uur staan de banken buiten, er is gratis koffie en thee, er is een toilet en er zijn paraplu’s bij regenachtig weer. Dus komt allen en zegt het voort! Of u nu geïnteresseerd bent in beeldende kunst, een argeloze voorbijganger, een verdwaalde bioscoop- of concertbezoeker of geobsedeerd bent door werkende mensen… Iedereen is welkom.

De officiële presentatie van het project is vrijdag 29 maart 2024 om 16.00 uur, tijdens het Fabrique Unique CultuurCafé. De presentatie wordt gedaan door de Alkmaarse architect, bouwhistoricus en beeldend kunstenaar Rob de Vries.

Aansluitend presenteert Ranan van der Kolk (K1 Cultmedia) op groot scherm een 4 minuut en 22 seconden durende time lapse film van RAZZLE DAZZLE

Razzle Dazzle is een vorm van camouflage. Het idee stamt uit de Eerste Wereldoorlog. De schilder Abbot Handerson Thayer ontdekte ‘disruptive coloration‘: patronen die de vorm in fragmenten breekt, waardoor het lijkt alsof het object uit losse, niet samenhangende delen bestaat. Kortom, RAZZLE DAZZLE is effectief gezichtbedrog leidend tot verwarring

error: Content is protected !!