Alkmaar / Sport · 6 maart 2024

Lopen met de bal is inspannender dan je denkt

In Park de Groene Voet, in de Daalmeer in Alkmaar, vindt elke week een bijzondere sportactiviteit plaats: Walking Korfbal. Dit initiatief, gericht op senioren, biedt een sportieve manier om in beweging te blijven, nieuwe mensen te ontmoeten en deel te nemen aan het sociale leven in de wijk. Elke dinsdag van 10.15-11.15 uur komen de enthousiaste deelnemers samen voor een actief uurtje. Eenieder die geïnteresseerd is om deel te nemen is van harte welkom om een keer mee te spelen.

Lex, de trainer van de groep,  weet de groep goed bezig te houden. “We starten altijd met een warming-up, gevolgd door oefeningen gericht op de balbeheersing en het mikken op de korf. Natuurlijk verwerk ik diverse spelelementen in de oefeningen. Zijn er blessures dan houden we daar rekening mee, ben je op zoek naar wat meer uitdaging dan zal je die ook zeker krijgen,” vertelt Lex. Ervaring is niet nodig wanneer men bij deze balsport wil aansluiten, “wie enthousiast is, actief wil blijven én geniet van sporten in de buitenlucht kan zo bij deze groep aansluiten.”

Ben je naar aanleiding van bovenstaande benieuwd naar deze les of het totale sport- en beweegaanbod? Vraag nu een proefles aan via sportvitaal@alkmaarsport.nl of neem contact op met de afdeling Sport Vitaal via 06-28510517.

error: Content is protected !!