Alkmaar · 6 maart 2024

Bibliotheek & studenten helpen bij belastingaangifte

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het invullen van je belastingaangifte via de computer? Zit je met vragen en zou je graag willen dat een expert meekijkt voor je op de verzendknop drukt? Of ben je net voor jezelf begonnen en kun je wel wat hulp gebruiken? In maart en april kun je in de bibliotheken in Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk terecht voor ondersteuning. In Alkmaar wordt de hulp bij de aangifte 2023 verzorgd door studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar en Mee & de Wering. In Heerhugowaard  en Langedijk staan diezelfde studenten klaar en is ook MET Welzijn Heerhugowaard aanwezig.

De hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. Heb je vragen of twijfel je aan de juiste aanpak, dan is er ondersteuning aanwezig die jou met raad en daad bijstaat. Dit alles gebeurt op een computer van de bibliotheek in een ruimte in de bibliotheek.

Studenten Hogeschool Inholland
In Alkmaar en in Dijk en Waard wordt de ondersteuning verzorgd door studenten van Hogeschool Inholland onder het motto De regio als klaslokaal. De studenten doen de  opleiding Accountancy of Finance & Control, en worden bijgestaan door hun opleiders. De studenten doen de nodige ervaring op en verdienen met hun inzet ook studiepunten.

Bibliotheek Alkmaar Centrum
De studenten helpen je graag met je belastingaangifte in de bibliotheek in Alkmaar centrum op donderdag 14, 21 en 28 maart van en op donderdag 25 april van 14.00 tot 18.00 uur. Ook Mee & de Wering is aanwezig om de studenten te begeleiden bij de belastingaangifte 2023.

Bibliotheek Alkmaar De Mare
In de bibliotheek in De Mare helpen de studenten op woensdag 13, 20 en 27 maart van en woensdag 24 april van 14.00 tot 18.00 uur. Ook in De Mare is MEE & de Wering aanwezig ter ondersteuning.

Bibliotheek Heerhugowaard
De studenten van Hogeschool Inholland staan samen met MET Welzijn Dijk en Waard klaar op maandag 11, 18 en 25 maart en ook op maandag 22 april van 14.00 tot 18.00 uur om te helpen met de belastingaangifte.

Bibliotheek Langedijk
In de bibliotheek in Langedijk helpen de studenten op dinsdag 12, 19 en 26 maart en dinsdag 23 april van 14.00 tot 18.00 uur. Ook in Langedijk is MET Welzijn aanwezig ter ondersteuning.

Wat heb je nodig?
De hulp is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Neem je administratie en een werkende DigiD inlog mee. Je kunt je alleen nog maar inloggen met DigiD via een SMS-code of de DigiD app. Het is belangrijk dat je dit vooraf geregeld hebt. De bibliotheek biedt hulp bij DigiD bij onze inloopspreekuren waar je met digitale vragen terecht kunt.

Voorwaarden
Om voor hulp in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden. Deze kun je nalezen op bknw.nl/belastingspreekuren.

error: Content is protected !!