Alkmaar / Cultuur · 9 september 2023

Met Eigen Ogen nog tot en met 8 oktober te beleven

De nieuwe beleving Met Eigen Ogen is gestart. Tot en met 8 oktober ervaar je deze unieke experience in het monumentale Stadhuis van Alkmaar. Met soundscapes, videoprojecties en special effects beleef je op geheel nieuwe wijze het verhaal achter Alkmaar Ontzet. Een meeslepend verhaal over vrijheid in het verleden, in het heden en in de toekomst.

Burgemeester Anja Schouten opende de innovatieve tentoonstelling door het symbolisch overhandigen van de sleutel van ‘haar’ stadhuis aan initiatiefnemers Mirella Doss en Els Schipper van Stichting Boven het Maaiveld. Dat eeuwenoude stadhuis is het decor van respectievelijk het verleden, het heden en de toekomst van Alkmaar. Met Eigen Ogen beleef je hoe vrij Alkmaarders waren na Alkmaar Ontzet 450 jaar geleden, wat vrijheid voor Alkmaarders anno 2023 betekent en wat de toekomstdromen van Alkmaarders zijn.

“Visueel prachtig, we genoten van de mooie entourage, de sfeer en de stem van Sinan Can” 
– bezoeker Met Eigen Ogen.

Met Eigen Ogen is t/m 8 oktober dagelijks te beleven in het Stadhuis van Alkmaar. Tickets en informatie vind je op meteigenogen.nl.

Met Eigen Ogen is een project van Stichting Boven het Maaiveld, Els Schipper en DOSS Event Support, in samenwerking met Beeldjutters en Stedelijk Museum Alkmaar. Met dank aan Gemeente Alkmaar, VSBfonds, Victoriefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Nh1816 Verzekeringen, Fonds voor cultuurparticipatie, Pius Stichting, Fonds Sluyterman van Loo, Landman Assurantiën, De Verzekeringswinkel.nl, Otterlo Financieel Advies, 8 October Vereeniging, Alkmaars Bolwerk en Huis van Zessen.


Foto’s: Keith Montgomery

error: Content is protected !!