Alkmaar / Cultuur / Streekagenda · 19 juli 2023

Mooie muziek en theater tijdens Zomer op het Plein

Mooie muziek en theater tijdens Zomer op het Plein

Zomer op het Plein staat van 28 tot en met 30 juli volledig in het teken van muziek, theater en cabaret. Alle optredens zijn gratis te bezoeken. Zanger en theatermaker Flip Noorman, jazz-zanger en -pianist Ruben Hein, zangeres Meis en cabaretduo Yentl en de Boer zullen dit weekend verrassende optredens verzorgen. 

Piano en zang
Flip Noorman staat bekend om zijn rauwe stemgeluid en eigenzinnige voorstellingen. Als frontman van zijn gezelschap ‘De Noormannen’ maakte hij diverse programma’s waarmee hij honderden keren speelde. Hij won de Wim Sonneveldprijs, werd tweemaal genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs en speelde een uitverkochte tournee met het werk van Leonard Cohen waarin hij die nummers herinterpreteerde en deels vertaalde. Vrijdagavond vanaf 20.30 uur brengt hij zijn eigenzinnige ballades naar het Canadaplein.

Soul en jazz
Pianist en zanger Ruben Hein (1982) wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Hij schrijft soulvolle popsongs, met diverse invloeden als Radiohead, Thomas Dybdahl, Paul Simon en Bill Withers. Zijn debuutalbum ‘Loose Fit’ en single ‘Elephants’ bracht hij in 2010 uit onder het legendarische platenlabel Blue Note. Sindsdien toert hij met zijn eigen muziek en speelt hij in binnen- en buitenland. Zijn optreden zie je op zaterdag tussen 16:30 – 18:00 uur.

Meis
Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Ze is rauw, direct, soms donker, maar dromerig. Ze wisselt intieme, persoonlijke nummers af met introverte danstracks voor iedereen die behoefte heeft aan contact, maar daar nog niet echt om durft te vragen. Zij zingt tussen 14:30 en 17:00 uur.

Yentl en de Boer
Yentl en de Boer gingen afgelopen seizoen in première met hun nieuwe voorstelling Modderkruipers, werden genomineerd voor een Poelifinario en geselecteerd voor De Cabaret Collectie van het Nederlands Theater Festival. Deze zomer gaan zij weer samen met hun muzikanten voor de tweede keer los bij Zomer op het Plein met hun beste liedjes tot nu toe. Beide treden op op zondag om 14:30 uur.

Bekijk hier het volledige programma van Zomer op het Plein

error: Content is protected !!