Alkmaar / Cultuur · 26 augustus 2023

Najaarsprogramma Regionaal Archief Alkmaar

Najaarsprogramma Regionaal Archief Alkmaar

Het Regionaal Archief in Alkmaar heeft ook dit najaar weer een afwisselend aanbod van cursussen en workshops.  De activiteiten bieden iedereen de kans kennis te maken met het archief of de kennis juist te verdiepen.

Wegens het grote succes staan bovendien de gratis rondleidingen in het kader van 450 jaar Alkmaar Ontzet opnieuw op het programma.

Terug is ook de populaire laagdrempelige gratis workshop fotoherkenning, onder het motto ‘Hee, wat zien ik?!’  Samen met de beeldconservator van het archief worden opmerkelijke foto’s uit de collectie bekeken en besproken. 

Verder zijn er weer de korte gratis introducties waarin deelnemers leren hoe ze kunnen starten met het uitzoeken van hun familiegeschiedenis. Voor wie al ervaring heeft met het lezen en begrijpen van oude handschriften heeft het archief de vervolgcursus oud schrift.

Meer informatie over de cursussen en rondleidingen en eventuele kosten is te vinden op regionaalarchief.nl/cursussen.  Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan per e-mail: info@archiefalkmaar.nl of telefonisch: 072-85 08 200.

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september is het Regionaal Archief, aan de Bergerweg 1 in Alkmaar, deels geopend voor het publiek.

In de Alkmaarse Grote Kerk is het Regionaal Archief vertegenwoordigd met een stand op de Erfgoedmarkt, waar onder meer boeken worden verkocht en activiteiten zijn voor kinderen.

error: Content is protected !!