Alkmaar · 17 januari 2024

Nationale Gedichtendag en Poëzieweek in Bibliotheek Kennemerwaard 

Nationale Gedichtendag en Poëzieweek in Bibliotheek Kennemerwaard 

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari de Poëzieweek van start. De Poëzieweek wordt gehouden van 25 tot en met 31 januari.
Poëzieliefhebbers uit heel Nederland passen gedichten toe in het leven van alledag. Dit, met het doel de poëzie bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Want poëzie is meer dan een bundel op de plank!

Poetry Jam met stadsdichter Lonneke van Heugten

Als aftrap van de Poëzieweek organiseert stadsdichter Lonneke van Heugten op vrijdag 26 januari, van 19.30 – 21.30 uur, een eigenzinnige poëziejam met verrassende uitspattingen van lokale artiesten. Een avond vol livemuziek, voordrachten, spoken word en performance. Met poëet-performer Apollonia, poëziepunk band GALM, singersongwriter Anne Leen, dichter Danique, Schotse poëet en zangeres Jai Michelle, gitarist Jelle van Wier, spoken word van Jip de Rijcke, poëzie performance van Hans Lemmens, dichter Lotte Rolleman, songs bij Bo, multi-instrumentalist en zangeres Shanne Nina, spoken word van Roxmana. Toegang is gratis

Cantina Poëtica en Dichterskring Alkmaar

Cantina Poëtica en Dichterskring Alkmaar staan op zondag 29 januari van 14.00 – 16.00 uur, samen op het podium in de Poëzieweek. Zij hebben zich laten inspireren door het thema van de Poëzieweek: ‘Thuis.’ De voordrachten worden afgewisseld met muzikale intermezzo’s van gitarist Srdjan Kekanovic. De presentatie is in handen van Petra van Rijn. Toegang is gratis.

Schrijfworkshop Poëzieweek

Verras jezelf met wat er uit je pen vloeit tijdens deze workshop en ga naar huis met een gedicht, een poëtische tekst of een paar rake regels. Ervaring met schrijven is niet nodig. Plezier staat voorop. De workshop wordt gegeven op vrijdag 2 februari van 14.30 – 16.00 uur, door Roos Ament, schrijver van ‘100 Dagen Dichten’, een levensverhaal in 100 herinneringen. Toegang is gratis, wel graag van te voren aanmelden via bknw.nl/agenda.

error: Content is protected !!