Alkmaar · 5 december 2023

NS zet meer treinen in vanaf 10 december

De NS start vanaf 10 december met een nieuwe dienstregeling met meer treinen en meer reisopties op verschillende trajecten.

Wat gaat er gebeuren?
– Wekelijks worden 1800 extra treinen ingezet, zodat je altijd een passende verbinding vindt.

– Er rijden weer vier Intercity’s per uur tussen de grote steden, ook tijdens weekenden en daluren.

– Er worden meer Sprinters in gezet op populaire routes, voor een soepelere en snellere lokale reiservaring. Op rustige momenten wordt het aantal Sprinters aangepast.

Mocht er onverhoopt toch iets veranderen in je reis en wil je daarvan op de hoogte zijn? Zet dan tijdens het plannen van je reis in de NS-app de optie meldingen aan.  Je krijgt dan een pushbericht als je trein vertraagd is, van een ander spoor vertrekt of wanneer het drukker is dan verwacht. 

Vanaf 27 december t/m 5 januari wordt gereden met een vakantiedienstregeling. Dat betekent dat er doordeweeks ongeveer dezelfde dienstregeling wordt gereden als in het weekend. Op 31 december 2023 rijden er zoals elk jaar na 20:00 uur geen treinen meer. De treindienst wordt op 1 januari 2024 rond 10:00 uur weer opgestart. 

Op het nachtnet Rotterdam-Schiphol-Amsterdam-Utrecht rijdt op Nieuwjaarsdag vanaf 01.00 uur elk uur een trein. En vanaf 5:00 uur elk half uur.

error: Content is protected !!