Alkmaar · 28 mei 2024

Oostenrijkse en Duitse kinderen zoeken vakantiegezin in onze regio

Regio – Al ruim zestig jaar organiseert Europa Kinderhulp reizen voor kwetsbare kinderen uit Europa. Zij verblijven dan enkele weken bij Nederlandse vakantiegezinnen. Voor komende zomer zijn er momenteel nog niet genoeg gezinnen om alle kinderen een plekje te kunnen bieden. In onze regio is de stichting onder meer op zoek naar mensen die een kind uit Oostenrijk of Hannover (Duitsland) een paar weken als logeetje willen uitnodigen bij hen thuis. Er wordt ook nog gezocht naar gezinnen voor enkele Nederlandse kinderen.

De kinderen die in aanmerking komen voor een vakantie leven onder sociale en/of financiële moeilijke omstandigheden. Ze komen uit verschillende Europese landen. Veel vakantieouders nodigen de kinderen al jaren achtereen uit, waardoor er een hechte band kan ontstaan. Maar er zijn elk jaar ook weer nieuwe kinderen voor wie een fijn vakantiegezin gezocht wordt. Tijdens de vakantie gaat het niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen.

Lijkt het jou leuk om deze zomer een kwetsbaar kind een onbezorgde zomer te geven? Kijk dan op www.europakinderhulp.nl voor meer informatie. Hier vind je ook de vakantiedata voor de verschillende kinderreizen. (Afbeelding: Europa Kinderhulp)

error: Content is protected !!