Alkmaar · 27 april 2024

Oplevering Cascade Alkmaar gevierd. Sleutel symbolisch overhandigd aan koper Nikki Kenter

Afgelopen week is de oplevering van nieuwbouwproject Cascade Alkmaar gevierd door het symbolisch overhandigen van de sleutel aan koper Nikki Kenter door wethouder Christiaan Peetoom en manager ontwikkeling Ramon Reijnders van Timpaan. Cascade is een ontwikkeling van VOF Horizon Ontwikkeling, een samenwerking van Timpaan en Bot Bouw. Het ontwerp is van caas architecten.

Cascade ligt naast het NS-station en bestaat uit 87 koopappartementen, waarvan er 47 onder sociale koop vallen. Het gebouw heeft de grootste groene gevel van Alkmaar en door de planten op én rondom het gebouw ontstaat er een soort natuurlijke airco. De grote daktuin is een plek waar de bewoners in de zomer samen kunnen komen om beschutting te vinden tijdens warme dagen. Al het groen reduceert CO₂ en hittestress én draagt bij aan een hogere luchtkwaliteit. Cascade is een plek waar je niet alleen voor jezelf leeft, maar waar je ook eens omkijkt naar de buren. Dit wordt bevorderd door het gebruik van een eigen app en een community coach van Area of People.

Wethouder Christiaan Peetoom: “Op deze bijzondere locatie staat nu een prachtig complex met woningen voor jong en oud. Cascade is een uniek concept dat goed past in de stationsomgeving. Zo wordt het stationsgebied steeds meer een mix van wonen, werken en verblijven.”

Ramon Reijnders (Manager ontwikkeling Timpaan): “Met Cascade maken we binnenstedelijk wonen aantrekkelijk voor jong en oud. We voorzien in woningen voor een brede doelgroep met verschillende woningtypen en het sociale koopgedeelte. Dit past perfect bij de missie van Timpaan en VOF Horizon.”

error: Content is protected !!