Alkmaar / Kunst en Cultuur · 23 september 2024

Pedro Matias in Kunstuitleen Alkmaar

Pedro Matias in Kunstuitleen Alkmaar

23-9 t/m 20-10, expo van 21-10 t/m 3-11-2024

Pedro Matias (Lissabon, 1984) werkt als kunstenaar, onderzoeker en filmmaker in Amsterdam. Pedro maakt meeslepende zachte felgekleurde installaties die je mag aanraken. Zijn werk bevordert het kijken vanuit het perspectief van de ander.

Tijdens ‘kunst in de maak’ werkt Matias 4 weken in onze expositieruimte aan nieuwe sculpturen. Hij maakt zogenaamde ‘Coralias’; dit zijn de bewoners van een onderwaterlandschap en gloeien onder UV-licht als fluorescerende koraalriffen. Het zijn huiselijke sciencefictionlandschappen die de verbeelding over andere mogelijke toekomsten aanwakkeren. Door de aanraking van de werken kom je helemaal in het nu. De tastbare sculpturen weerspiegelen de natuur in al haar texturen en verschijningsvormen.

In deze werkperiode blijft Matias kijken naar onderwater-ecosystemen. Hiermee reflecteert hij op thema’s als afhankelijkheid van anderen, zorg, maar ook ontheemding en wrok. Diepzeekoralen en hydrothermale bronnen zijn de inspiratie voor de vormen en kleuren. Matias nodigt iedereen uit om aan te raken, te vragen en te dromen.

Matias werkt 4 weken aan zijn sculpturen. Op zondag 20 oktober is de opening, waarna de expositie nog twee weken te zien is.

De expositieruimte is open op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, en zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

error: Content is protected !!