Alkmaar · 30 april 2024

Persoonsgebonden budget (pgb) vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)

ALKMAAR – Mantelzorgers zorgen steeds langer voor hun naaste. Enerzijds omdat dit vanuit de overheid wordt gestimuleerd, anderzijds omdat zij het liefst in hun eigen vertrouwde woning wonen. Zodra er meer zorg nodig is, en dus ook de zorg steeds zwaarder wordt voor de mantelzorger, komt de zorgvrager in aanmerking voor de Wet langdurige zorg. Een van de mogelijkheden om de zorg thuis voort te zetten, is zorg vanuit een persoonsgebonden budget (pgb). Over het pgb vanuit de Wlz organiseert het Mantelzorgcentrum een webinar op 14 mei. Mantelzorgers melden zich gratis aan via info@mantelzorgcentrum.nl of 085 – 018 38 90.

Met een persoonsgebonden budget (Pgb) bepalen mantelzorgers zelf welke (geïndiceerde) zorg zij inkopen. Mantelzorgmakelaars Annemiek Kemps en Pascalle Schneiders vertellen waar mantelzorgers een pgb kunnen aanvragen, wat hiervoor nodig is en hoe zij dit in gang kunnen zetten. Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Aanmelden

Het webinar is op dinsdag 14 mei van 19.00 tot ca. 20.00 uur en is gratis voor mantelzorgers in gemeente Alkmaar. Na aanmelding via info@mantelzorgcentrum.nl of 085 – 018 38 90 ontvangen mantelzorgers een link voor de online bijeenkomst in Teams.

Mantelzorgcentrum 

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.

error: Content is protected !!