112 / Alkmaar · 5 februari 2024

Politie Alkmaar vordert rijbewijs motorrijdende YouTuber in na overtredingen

14-jarige jongen beroofd op de Breelaan in Bergen

De politie in Noord-Holland heeft het rijbewijs ingevorderd van een motorrijdende YouTuber vanwege ernstige verkeersovertredingen. De vrouw filmde haar motorritjes en deelde deze op YouTube, waarbij ze hardrijden, wheelies en rijden op verboden plaatsen liet zien. Ondanks een eerder stopgesprek bleef ze de overtredingen begaan en online delen.

De verkeersagent van Alkmaar, die zelf ook regelmatig zijn ritten filmt, zag de video’s met de ernstige overtredingen voorbijkomen en besloot actie te ondernemen. Na het constateren van nieuwe overtredingen in Alkmaar en het delen ervan op sociale media, werd de grens bereikt en is de vrouw verhoord door de verkeerspolitie. Haar rijbewijs is voorlopig ingetrokken en het CBR zal beoordelen of ze nog mag blijven deelnemen aan het verkeer.

Politie neemt motoren in beslag na filmpje op Dumpert

Volgens de agent draagt het filmen en publiceren van misdragingen in het verkeer via een populair YouTube-kanaal bij aan kopieergedrag en draagt dit niet bij aan een veilige samenleving op de weg. Hij benadrukt dat tips over dergelijk gedrag online altijd serieus worden genomen en onderzocht worden. Het belangrijkste punt dat hij wil maken is dat online anonimiteit niet bestaat.

Het incident met deze YouTuber roept vragen op over wat wel en niet acceptabel is in termen van contentcreatie op sociale media. Hoewel er veel populaire kanalen zijn die zich richten op avontuurlijke en spannende activiteiten, is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact die deze content kan hebben op anderen.

Politie kijkt online mee

Het feit dat de politie actief meekijkt naar online gedragingen en optreedt wanneer nodig, laat zien dat er consequenties zijn voor overtredingen, zelfs als ze online plaatsvinden. Dit dient als een waarschuwing voor anderen die denken dat ze ongestraft kunnen blijven handelen op sociale media.

Al met al benadrukt dit incident het belang van verkeersveiligheid en verantwoord gedrag zowel op als buiten de weg. Het is essentieel dat iedereen zich bewust is van de gevolgen van hun acties en begrijpt dat online gedrag niet anoniem is.

Bron: motor.nl

error: Content is protected !!