Alkmaar / Streekagenda · 11 augustus 2024

Ron Karels Directeur Museum BroekerVeiling opent 13 augustus kaasmarkt

Ron Karels Directeur Museum BroekerVeiling opent 13 augustus kaasmarkt

Ron Karels, directeur van Museum BroekerVeiling, is door het college van burgemeester en wethouders van gemeente Alkmaar uitgenodigd voor het openen van de traditionele kaasmarkt op 13 augustus. De bel zal geluid worden om 19.00 en de kaasmarkt is tot 21.00.

Dit jaar viert het museum in Broek op Langedijk haar 50-jarig jubilieum.

Museum BroekerVeiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Dit belangrijke en unieke museum is een van de toeristische parels in Regio Alkmaar. Het wordt jaarlijks door vele toeristen uit binnen- en buitenland bezocht, net als door bewoners uit de regio (in 2023: 67.000 bezoekers). Regio Alkmaar is een veelzijdige regio met een divers toeristisch en recreatief aanbod. Van de kust en de binnenstad van Alkmaar met de kaasmarkt tot het uitgestrekte polderlandschap met cultuurhistorische elementen zoals de agrarische doorvaartveiling in Museum BroekerVeiling.

In het museum is veel te doen en te beleven voor zowel kinderen als volwassenen. Dagelijks vinden er rondleidingen plaats, kan men zelf groente veilen of een rondvaart maken in het Rijk der Duizend eilanden waar het museum aan grenst.

Elke vrijdag in het Alkmaars kaasmarktseizoen varen kloeters van Museum Broekerveiling naar de kaasmarkt, dit jaar 12,5 jaar. Kloeten is de benaming van het vooruit bomen van een schuitje, zoals de tuinders dat in de Langedijk deden.

error: Content is protected !!