Alkmaar · 14 juli 2023

Woning verduurzaamd? Deel uw waardevolle ervaring

Wij zijn op zoek naar trotse huiseigenaren die hun (deels) verduurzaamde woning digitaal willen laten zien. Heeft u in elk geval één van deze duurzame oplossingen: dakisolatie en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen? Meld u dan aan voor ‘Gluren bij de duurzame buren 2023’, een digitale tour langs duurzame huizen.

Op de foto staat een bewoners van Alkmaar die een kijkje geeft in zijn duurzame woning

Heeft u een duurzaam huis?

Of u nu al energieneutraal woont of de eerste stappen heeft gezet: wij zijn op zoek naar u! Uw ervaring is waardevol voor andere inwoners die net beginnen met het verduurzamen van hun woning. Hoe en waarom heeft u bijvoorbeeld de keus gemaakt en heeft u er vergoeding ofwel subsidie voor gekregen? Wij zoeken ‘duurzame buren’ in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo.

Zo gaat het in zijn werking

Elke avond heeft een eigen thema: dakisolatie en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen. De digitale tour wordt georganiseerd van 16 tot en met 19 oktober in de regio Alkmaar (gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo). Vooraf nemen we een rondleiding op en ’s avonds tijdens een live vragenuurtje nemen we de duurzame oplossing(en) met u door. Inwoners kijken digitaal mee en kunnen vragen stellen aan u en een expert van Duurzaam Bouwloket.

Aandacht voor duurzame huizen

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen wij vertellen om andere inwoners uit de regio te inspireren en te motiveren om ook aan de slag te gaan.

Organisatie

Dit evenement wordt georganiseerd door gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo, Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Aanmelden als duurzame buur

Wilt u over in elk geval één van deze oplossingen uw ervaring delen: dakisolatie en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen? Meld u dan nu aan als duurzame buur via www.odnhn.nl/Menu/Duurzaamheid_Energie/Inwoners/Gluren/Alkmaar

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan contact op met Kimberly van der Sman. Stuur een mail naar kvandersman@odnhn.nl of bel telefoonnummer (088) 1021 771.

error: Content is protected !!