Alkmaar / Sport · 18 april 2024

Ruim 100 teams verwacht bij Alkmaarse roeiwedstrijd

ARZV Roei organiseert zondag 21 april voor de 39ste keer de AA Race, een landelijke roeiwedstrijd. Uit het hele land komen ruim 100 teams naar Alkmaar om op het water de strijd met elkaar aan te gaan. De wedstrijd van 4 kilometer wordt geroeid op het Alkmaar Kolhorn Kanaal. De start is bij de Broekhornerburg in Langedijk. De finish is bij de Nollenburg in Alkmaar. Vanaf daar is het 500 meter roeien naar de locatie van ARZV Roei aan de Beverdam (gelegen aan de Hoornse Vaart).

De wedstrijd is verdeeld in 3 heats. In de ochtend wordt de junioren heat en de eerste heat voor volwassenen gevaren. Om 14.00 uur ’s middags start de 2e heat voor volwassenen. Iedere vereniging neemt hun eigen boten mee. De boten worden door de roeiers in elkaar gezet en wedstrijd-klaar gemaakt op het parkeerterrein voor de vereniging op de Beverdam 1.

De AA Race wint de afgelopen jaren sterk aan populariteit onder roeiers uit het hele land. Door de gastvrije ontvangst door ARZV Roei, de goede sfeer en een interessant parcours met voldoende tegenstand komen roeiers graag naar Alkmaar. Net als de afgelopen jaren wordt er aan het einde van de dag samen gegeten om de dag op een leuke manier met elkaar af te sluiten.

Net als de voorgaande jaren ontvangt ARZV Roei ook dit jaar een grote groep roeiers uit het Engelse Bath. Al meer dan dertig jaar is er een hechte vriendschap tussen ARZV Roei en de Minerva Rowing Club. In het voorjaar komen de Engelsen naar Alkmaar om mee te doen met de AA Race. In het najaar gaan de Alkmaarse roeiers naar Bath voor een tegenbezoek.

Programma
Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

08.45 Aankomst roeiers

10.45 Start junioren heat

11.00 1e heat volwassenen

13.00 Prijsuitreiking junioren en 1e heat volwassenen

14.00 Start 2e heat volwassenen

16.00 Prijsuitreiking 2e heat volwassenen

https://roei.arzv.nl
error: Content is protected !!