Alkmaar · 10 september 2024

Staking OV op 11 september: vroege reizigers moeten rekening houden met vertragingen

Staking OV op 11 september: vroege reizigers moeten rekening houden met vertragingen

Vakbonden CNV en FNV organiseren een ov-staking in de ochtend van 11 september. Tussen 04:00 uur en 08:00 uur wordt de dienstregeling van de vervoerders NS, Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev (Connexxion en Hermes) stilgelegd. Een dag eerder wordt er ook gestaakt bij de stadvervoerders GVB, HTM en RET.  

Wat betekent dit voor je reis?

Tussen 04:00 uur en 08:00 uur rijden er, op enkele uitzonderingen na, geen bussen en treinen. We raden reizigers aan om in de vroege ochtend te kiezen voor een alternatieve vorm van vervoer of later van huis weg te gaan. Connexxion rijdt vanaf 08:00 uur weer volop de gebruikelijke dienstregeling. Stap je tijdens je reis over op een andere vervoerder? Check dan kort voor vertrek of je aansluiting netjes op tijd rijdt.

Uitzonderingen

De buslijnen die P30 en P40 (Schipholvervoer) bedienen, lijn 400 en lijn 401 van en naar Eindhoven Airport en lijn 33 van en naar Rotterdam Airport, vallen niet onder de stakingsactie. De dienstregeling voor deze lijnen wordt zoals gebruikelijk uitgevoerd.

Staking stadsvervoer

Een dag eerder wordt er tussen 04:00 uur en 08:00 uur gestaakt bij GVB, RET en HTM. Deze staking kan op 10 september voor extra drukte in onze voertuigen zorgen. Stap je normaal gesproken over op een andere vervoerder? Houd er dan rekening mee dat je aansluiting mogelijk niet rijdt. Houd dus ook op 10 september de reisplanner en websites van vervoerders goed in de gaten.

Waarom wordt er gestaakt?

De vakbonden willen dat de in de huidige cao ov opgenomen regeling voor vervroegd uittreden (RVU-regeling) wordt verlengd. De vervoerders zijn, net als de vakbonden, van mening dat de overheid de huidige regeling ook voor de komende jaren mogelijk moet maken.

Wil je meer weten over de redenen voor deze actie? Klik dan hier

error: Content is protected !!