Alkmaar · 30 september 2024

Stoppen met roken in Alkmaar tijdens Stoptober!

Stoppen met roken in Alkmaar tijdens Stoptober!

Oktober is Stoptober, de maand waarin duizenden Nederlanders proberen te stoppen met roken. Ook in 2024 doen er weer ongeveer 50.000 rokers mee aan deze actie. Dit is het tiende jaar van Stoptober en het is een goed moment om de stap te zetten naar een rookvrij leven. Stoppen met roken is belangrijk voor uw gezondheid en de kwaliteit van uw leven. In de gemeente Alkmaar is er extra hulp beschikbaar om u hierbij te ondersteunen.

Stoppen met roken in Alkmaar tijdens Stoptober!

Samen stoppen

Stoppen met roken is niet gemakkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Al 450.000 Nederlanders hebben succesvol meegedaan aan Stoptober. Door samen te stoppen, is er veel steun en motivatie van anderen die ook stoppen. Op de website stoptober.nl vindt u handige hulpmiddelen, zoals een gratis app, ondersteuning via WhatsApp en een actieve Facebookpagina. Ook kunt u bij uw huisarts terecht voor advies en begeleiding.

Een gratis coach en meer

In Alkmaar kunt u deelnemen aan het programma ‘Vitaal Rookvrij’. Dit programma helpt u niet alleen te stoppen met roken, maar ook om te werken aan uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. U leert gezonder te eten, meer te bewegen en krijgt mentale steun. In groepsverband krijgt u 13 weken lang begeleiding van een coach naar een rookvrij leven. Deelnemers zijn enthousiast over het resultaat. Een van hen zei: “De steun van de groep heeft me geholpen om eindelijk van deze vervelende verslaving af te komen. Ik voel me fitter en mijn gewicht is onder controle gebleven.”

De nieuwe groep start op 14 oktober 2024 bij Groups for Balance in Leefstijlcentrum Alkmaar. Meedoen? Meld u aan via 072 – 721 0902 of stuur een e-mail naar info@groupsforbalance.nl. Ga naar Vitaal Rookvrij Traject – Groups for Balance voor meer informatie.

Rookvrij wonen in Daalmeer en Koedijk

De gemeente Alkmaar en de GGD onderzoeken in de wijken Daalmeer en Koedijk hoe bewoners het beste kunnen stoppen met roken. Daarnaast willen zij weten hoe inwoners hun leefomgeving ervaren. Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Stuur een e-mail naar rookvrij@ggdhn.nl, bel Paula, de wijkregisseur, via 06 – 53 28 25 74, of bezoek ontmoetingscentrum de Rietschoot of Wijkcentrum de Daalder. Meer informatie vindt u op www.rietschoot.nl/rokenenzo.

Gezond en Actief in Alkmaar

De gemeente Alkmaar werkt met het programma ‘Gezond en Actief in Alkmaar (GA!)’ samen met organisaties en inwoners aan een gezonde toekomst. Het doel is om in 2040 een generatie te hebben die fit is, zich goed voelt en leeft in een gezonde omgeving. Meer informatie hierover vindt u op alkmaar.nl/ga.

Stoppen met roken kan moeilijk zijn, maar met de juiste hulp en steun staat u er niet alleen voor!

error: Content is protected !!