Alkmaar · 27 september 2023

Marco Borsato wordt definitief vervolgd voor ontucht met minderjarig meisje

Marco Borsato wordt vervolgd voor het seksueel misbruiken van een destijds minderjarig meisje. Dat heeft het openbaar ministerie woensdagochtend bekend gemaakt.

De beslissing komt na een langdurig onderzoek nadat in december 2021 aangifte tegen de zanger werd gedaan wegens onzedelijke betastingen.

De jonge vrouw die Borsato beschuldigt verklaarde in haar aangifte in 2021 dat Borsato zich vanaf haar vijftiende aan haar vergreep. De zanger was een huisvriend van de ouders van het meisje. Nadat de vader van het meisje was overleden, zou Borsato zich hebben opgeworpen als een soort pleegvader.

Vanaf dat moment werd Marco Borsato als hij op bezoek kwam en alleen was met het meisje regelmatig handtastelijk, zo luidt de beschuldiging. In de aangifte, die in december 2021 bij zedenrechercheurs van de politie-eenheid Midden-Nederland is gedaan, verklaarde de vrouw dat Borsato talloze malen aan haar borsten en billen zat en met zijn handen onder haar rokje gleed en tussen haar benen streelde. Het misbruik duurde volgens de aangeefster van 2014 tot in 2019.

Lees verder op NHD

error: Content is protected !!