Alkmaar · 24 april 2024

Sup it up & Trashwalk schoonmaak na Koningsdag

Koningsdag belooft weer een waar feestje te worden. En de dag erna maken we er ook een feestje van tijdens onze clean up.  Held je mee? Lees alle informatie even goed door voor je je onderaan de pagina aanmeldt. Deelname is gratis en wordt mogelijk gemaakt door een constructieve samenwerking met Stadswerk072.

Wat is het plan?

We gaan sup it uppen en trashwalken.  Welke optie je ook kiest, we nemen onderweg al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Beide activiteiten zijn super belangrijk en het is een feestje om dit samen te doen. De onmisbare helden van Actief Talent varen met hun boot de Grachtwacht ook weer mee om de grachten schoon te maken en ons te helpen. Uiteraard maken we tijd voor koffie, thee en wat lekkers.

Trashwalken

Trek je wandelschoenen aan en loop via de kade, het park en centum met ons mee. Gewapend met een grote glimlach, prikstok en afvalzak nemen we al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Een belangrijke activiteit want vrijwel al het afval dat in het water ligt, lag eerst op de kant! Het gebeurt vaak dat afval tussen aangemeerde bootjes en de kade blijft hangen en dat de suppers er net niet bij kunnen, maar de Trashwalkers wel! Opruimmateriaal is gratis beschikbaar.

Sup it Uppen

We gaan met onze sup, paddle, schepnetje en/of knijper het water op en nemen al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. De boards, bakjes, netjes en knijpers van El Kombi Sup zijn gratis beschikbaar. Heb je je eigen sup board? Dan zou het echt fijn zijn als je die meeneemt, des te meer boards blijven er beschikbaar voor helpende helden  die dat niet hebben.

Sup ervaring of nog niet?

Je hoeft geen pro te zijn maar het is handig als je al eens gesupt hebt want de focus ligt tijdens de sup it up op het schoonmaken van de grachten.  Kun je zelfstandig op de sup komen, sturen, remmen, rapen, ondertussen op het andere waterverkeer letten en ook nog gezellig meekletsen? Dan kun je je direct aanmelden.

Heb je nog niet eerder gesupt maar wil je wel graag meehelpen? Neem dan even contact met me op via de app (o624805655), dan zorgen we dat je vooraf de basis een beetje onder de knie krijgt zodat we daarna allemaal zoveel mogelijk gelijk op suppen. Iedereen mag dus mee 🙂

Suppen met kinderen

Ja natuurlijk vind ik het fantastisch als kinderen meehelpen! Meld hem of haar sowieso altijd even aan. Als het weer ons goed gezind is, jij zelf goed kunt suppen en je zoon/dochter zijn/haar zwemdiploma’s gehaald heeft, dan mag hij/zij voor mee op de sup. Kinderen vanaf 12 jaar mogen op een eigen board mee, wel met een ouder/verzorger die hem/haar in de gaten houdt en zelf handig is op de sup. Veiligheid voor alles he lieve mensen.

Reserveren

Voor zowel de trashwalkers als de sup it uppers is aanmelden noodzakelijk. Even naar beneden scrollen en je plekje reserveren dus.

Programma:

09.30-10.00 uur inloop & voorbereiding
10.00-12.00 uur sup it up & trashwalk
12.00-12.30 uur afval sorteren, koffie, thee & afsluiting
12.30-13.00 uur uit ervaring weet ik dat we vaak zo lekker bezig zijn dat het wel eens wat uitloopt. Vandaar dit half uurtje speling ?  Zijn we wel om 12.30 uur klaar? dan heb je knetterhard geholpen en kun je je verdiende karmapunten tellen.

Locatie:

We verzamelen bij de welbekende El Kombi Steiger aan de Baansingel in Alkmaar.
Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de exacte locatie & tips.

error: Content is protected !!