Alkmaar · 16 oktober 2023

Verfraaiing van de Heul op initiatief van bewoner

Rachel Bleeker, een van de bewoners van de Heul, was het zat: de blinde gevel waar ze vanuit haar huis tegenaan keek en die vaak met graffiti werd beklad. Na overleg met wat buren besloot ze het heft in eigen hand te nemen en contact op te nemen met KPN, de eigenaar van het pand. Die stonden open voor verbetering, dus ging Rachel langs de culturele instellingen in Alkmaar om te kijken of er een samenwerking mogelijk was.

Directeur van Kunstuitleen Alkmaar Marieke van Esch was enthousiast. Uit de grote hoeveelheid kunst die zij in collectie hebben koos zij 16 pakkende werken die de kale panelen zouden kunnen opfleuren. Om het financieel mogelijk te maken droegen meerdere bedrijven uit Alkmaar hun steentje bij. Nu, bijna een jaar nadat Rachel binnenliep bij de Kunstuitleen, is het gelukt. De Heul ziet er een stuk gezelliger uit.

Het lijkt het begin te zijn van nog meer moois. Een projectleider van de gemeente gaat de komende tijd bekijken of dit verlengstuk van de Laat vergroend kan worden en beter kan worden ingericht. Wat een enkele bewoner al niet voor elkaar kan krijgen…

error: Content is protected !!