Alkmaar · 31 oktober 2023

Vragenlijst over vermaak op Alkmaarse wateren

We zijn op zoek naar mensen die vaker op het Alkmaarse water te vinden zijn en die ons kunnen helpen aan informatie voor de visie op ‘Alkmaarse (binnen)wateren 2021-2026’. Dus, heeft of huurt u wel eens een bootje in de gemeente Alkmaar, supt, kanoot of roeit u graag? Woont u aan of vlakbij het water in de gemeente Alkmaar? Dan zijn we nieuwsgierig naar uw mening!

Online vragenlijst
Via www.alkmaar.nl/denkmeeovervaren kunt u de vragenlijst invullen, dit kan anoniem. De resultaten worden alleen gebruikt voor het maken van het beleid ‘Recreëren op het Alkmaarse vaarwater’.
De vragenlijst bestaat uit 15 korte vragen en kan tot 15 november 2023 worden ingevuld.

Inloop momenten
De gemeente organiseert ook twee inloop momenten. Tijdens deze momenten ontvangt u meer informatie over een mogelijke ligplaatsenkaart voor recreatiebootjes, afmeerconstructies en andere bouwwerken. Maar ook over het onderzoek dat is uitgevoerd naar ligplaatsenregistratie.
Tijdens deze inloop momenten kunt u uw mening geven over deze onderwerpen en is er ruimte om vragen te stellen. Ook het delen van ideeën over andere onderwerpen binnen het thema ‘Recreëren op het Alkmaarse water’ is mogelijk.

De inloopmomenten zijn:

  • Maandag 13 november 2023 van 17.00 tot 19.00 uur
    Locatie: de Groene Zwaan Rechtestraat 12-16 in De Rijp
  • Dinsdag 14 november 2023 van 17.00 tot 19.00 uur
    Locatie: Prinsenzaal Stadhuis Langestraat 97 te Alkmaar

Uitgangspunten beleid
Alkmaar is een mooie waterrijke gemeente. Onze binnenwateren zijn niet alleen beeldbepalend maar ook een bron van vermaak en recreatie. Dit willen we graag zo houden. Het uitganspunt is om alleen te regelen wat nodig is en het water toegankelijk te houden voor iedereen. We houden onze wateren voor iedereen mooi en toegankelijk door duidelijkheid te geven over het gebruik van onze wateren, door de extreme overlast tegen te gaan, de veiligheid te borgen en de openbare ruimte mooi en schoon te houden.

Wilt u op de hoogte blijven?
Kijk op de projectpagina www.alkmaar.nl/denkmeeovervaren om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

error: Content is protected !!