Noord-Holland · 2 maart 2024

Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedereen zit een ‘Supporter van Schoon’

Zaterdag 23 maart vindt de 22e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Dit is de grootste jaarlijkse voorjaarsschoonmaak waarbij straten, pleinen en parkjes worden ontzien van zwerfafval. Heel Noord-Holland wordt opgeroepen om op deze dag de handen uit de mouwen te steken door met elkaar zwerfafval op te ruimen. Want uiteindelijk schuilt er in iedereen een ‘Supporter van Schoon’.

Iedere deelnemer wordt gevraagd om via www.supportervanschoon.nl op de ‘ja, ik doe mee’-button te klikken. Vervolgens kunnen deelnemers een actie aanmaken op de schoonkaart zodat ook anderen kunnen aanhaken. Bij het vinden van plastic flesjes en blikjes met statiegeld wordt gevraagd deze in te leveren bij een inleverpunt voor statiegeld.

De Landelijke Opschoondag wordt georganiseerd door Supporter van Schoon, een initiatief van Verpact, voorheen bekend als Nederland Schoon. In minder dan een dagdeel maken deelnemers al een groot verschil. Door het samen met buren, familie, clubgenoten en vrienden te doen, is het ook nog eens een gezellige en actieve tijd samen. Vorige editie staken zo’n 50.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Foto: Landelijke Opschoondag © Sjors Massar Fotografie

error: Content is protected !!