Alkmaar · 24 november 2023

Wegafsluitingen Overstad door werkzaamheden Liander

Van 27 november tot en met februari 2024 voert Liander op meerdere locaties in Overstad in Alkmaar werkzaamheden uit om het energienet uit te breiden. Dit is noodzakelijk om Overstad en omgeving van voldoende elektriciteit te kunnen blijven voorzien. De werkzaamheden worden verricht op de locaties waar de kabels liggen. Dit is vaak in het voetpad en de weg. Een wegafsluiting is hierdoor op een aantal locaties noodzakelijk. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar voor omwonenden en bezoekers.

Op het moment dat Liander de kabels legt, wordt de spanning hier tijdelijk vanaf gehaald. Omwonenden worden per brief geïnformeerd over dit moment. Liander heeft met de bedrijven afgestemd over welk moment het minste overlast geeft. Tijdens de werkzaamheden komt het voor dat de weg, het fietspad of het voetpad wordt afgesloten voor verkeer. De omleidingen worden aangegeven met borden.

Het gaat om afsluitingen van de een deel van de Simsonstraat, vanaf de Jagerstraat tot de Pettemerstraat, van maandag 27 november tot en met 8 december en de ingang van het parkeerterrein Huiswaarderplein. Daarnaast is de Pettemerstraat autorijbaan in één richting afgesloten vanaf de Noorderkade in de richting van de Koedijkerstraat van 4 tot en met 8 december en in januari 2024, de Noorderstraat autorijbaan in één richting vanaf de Koedijkerstraat in de richting van de Tesselsebrug, eind januari en begin februari 2024 gedurende drie weken en het Simsonstraat fietspad in één richting, van de Pettemerstraat in de richting van de Noorderstraat eind januari, begin februari 2024 gedurende 3 weken.

Bron: Beatfm.nl

error: Content is protected !!