Alkmaar / Streekagenda · 24 mei 2024

World Wide Knit in Public Day: Brei je mee?

Worldwide Knit in Public Day is een wereldwijd evenement dat elk jaar op de tweede zaterdag van juni wordt gevierd. De dag staat in het teken van het promoten van de kunst van het breien en het samenbrengen van enthousiaste breiers. Of je nu een ervaren breier bent of een beginner, iedereen is welkom om deel te nemen. De bibliotheek in Alkmaar Centrum staat op 8 juni in van 11.00 tot 16.00 uur in het teken van WKIPD en er zijn ervaren breiers aanwezig waar je alles aan kunt vragen en er zijn twee gratis presentaties.

Beter worden door breien! Presentatie door Agnes Donkelaar
Agnes Donkelaar breit al vanaf haar zesde jaar. Toen ze in 2018 Sepsis kreeg, ontdekte ze dat breien ook goed is voor je hersenen. Door steeds iets ingewikkelder patronen te breien werden haar hersenen getraind. Nu breit zij weer de meest moeilijke patronen. Ze werd hierbij geïnspireerd door de Engelse breister Kate Davies, die na een beroerte ook weer leerde breien en een succesvolle brei-carrière opbouwde. Kom je luisteren naar het verhaal van Agnes Donkelaar? Van 11.15 tot 11.45 uur in de bibliotheek in Alkmaar.

Waarom wol? Presentatie door Lina van ’t Wout
Wol is van oudsher een veel gebruikt materiaal voor kleding en dekens, maar is nu minder populair. In deze presentatie komen de eigenschappen van verschillende soorten wol aan bod, waar deze geschikt voor zijn en hoe je ze kunt verwerken en verzorgen. Gewapend met deze kennis kun je de vanzelfsprekendheid van wol terugbrengen in je kledingkast, en genieten van de uitzonderlijke kwaliteiten van dit super duurzame materiaal. Lina van ’t Wout, eigenaar van Kolchis, vertelt er alles over van 1400 tot 14.45 uur.

Verloting
Onder deelnemers aan Worldwide Knit in Public Day wordt een handgemaakt projecttasje van Kolchis verloot. Ga jij op 8 juni in het openbaar in Alkmaar breien? Post dan een foto van je werkje op locatie op Instagram met de tags: @Kolchis_alkmaar en @BibliotheekKennemerwaard, of mail deze naar m.scheltis@bknw.nl

Aan deze dag werken de wolwinkels Kolchis en Naaldkunst mee.

Aanmelden
Wil je de presentaties bijwonen of gewoon meebreien? Kon dan op zaterdag 8 juni naar de Bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

error: Content is protected !!