Alkmaar / Streekagenda · 3 oktober 2024

Zaterdag 5 oktober is het Nationale Kringloopdag

Zaterdag 5 oktober is het Nationale Kringloopdag

Zaterdag 5 oktober is het Nationale Kringloopdag! Kom langs en ontdek de magie van de kringloop. In Alkmaar kun je o.a. terecht bij:
* Kringloopwinkel RataPlan Alkmaar | Zijperstraat 46-50
* Kringloopwinkel Alkmaar | Zijperstraat 40

* Kringloopwinkel Loodz15 | Zijperstraat 13
* Uitdragerij15 | Zijperstraat 36
* Stichting Kook | Zijperstraat 36-A
* Mooi Rood Oudejans | Koedijkerstraat 23
* Kringloopcentrum-overdie | Bestevaerstraat 51
* Terre des Hommes winkel Alkmaar | Ritsevoort 13


Ontdek de magie van de kringloop in Alkmaar! Tijdens de Nationale Kringloopdag kun je natuurlijk ook spullen inleveren. Die zijn zelfs bijzonder welkom! Ze zijn namelijk heel hard nodig. De kringlooporganisaties kunnen niet zonder de bijdragen van al hun ‘gunners’ in het hele land.

Jaarlijks zamelen de kringloopwinkels miljoenen kilo’s spullen in. Deze spullen krijgen een nieuwe bestemming: ze worden zoveel mogelijk hergebruikt, eventueel na reparatie. Kan dat niet, dan wordt er iets anders bruikbaars van gemaakt. En als dat óók niet kan, gaan de spullen de recycling in.

Door je spullen naar de kringloop te brengen gaan ze langer mee. Dat voorkomt veel CO2-uitstoot en gaat dus klimaatverandering tegen. Ook bespaart het grondstoffen en vookomt het milieuschade.

Daarnaast zorg je voor werk voor mensen die soms moeilijk hun weg vinden op de arbeidsmarkt. Duizenden mensen kunnen zich op die manier ontwikkelen en bijdragen aan de maatschappij. Tijdens de Nationale Kringloopdag kun je hen persoonlijk ontmoeten en hun verhalen horen.

Geniet van leuke acties, bij onder andere:

Rataplan & Noppes
Tijdens de Nationale Kringloopdag krijg je tenminste 10% korting op de gehele aankoop bij alle vestigingen van RataPlan en Noppes. Bezoek je in het weekend (op 5 én 6 oktober) ook een tweede vestiging, dan krijg je 20% korting op de gehele aankoop en bij een derde vestiging zelfs 30% korting.

Er wordt gewerkt met stempelkaarten, die vanaf 28 september te verkrijgen zijn bij de kassa’s van alle vestigingen. Maar let op: de stempelkaarten zijn er zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij.

Dit evenement is een aanloop naar de aanstaande fusie met Noppes.

Mooi Rood
Geeft een kleine attentie bij aankoop

Stichting Kook
Heeft alle winterkleding klaar in de winkel

(Foto: R. Oko via Google Reviews)

error: Content is protected !!