Alkmaar / Sport · 6 juni 2024

Zaterdag 8 juni jaarlijkse drakenbootfestival in Alkmaar 

Zaterdag 8 juni jaarlijkse drakenbootfestival in Alkmaar 

Op zaterdag 8 juni vindt het jaarlijkse drakenbootfestival “Race the Dragon” plaats. Misschien heb je het weleens gezien: een drakenboot. En anders heb je hem zeker gehoord, want hij is niet te missen! Voorop op de 12 meter lange boot staat een grote drum waarop het ritme wordt aangegeven. Aan de voorkant een grote drakenkop en natuurlijk achterop de staart.

Dit jaar strijden 20 gelegenheidsteams en 3 clubteams mee voor de eer. De boot is gevuld met 14-18 peddelaars welke allen zo gelijk en krachtig mogelijk moeten peddelen om zo snel mogelijk, na 200 meter over de finish te komen. Spectaculair én een echte teamsport!

Door de geweldig grote opkomst zullen ca. 450 mensen een dag lang in een sportieve atmosfeer met elkaar bezig zijn op het festivalterrein. Een koffiekar, BBQ-, fruit- en broodjesstand zijn aanwezig voor de inwendige mens en een DJ zorgt voor muziek; kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuke, gezellige dag.

Het festivalterrein bevindt zich in het centrum van Alkmaar langs het Noord-Hollands kanaal aan de Noorderkade tussen de Tesselsebrug en de Ringersbrug, naast het Stadsstrand de Kade en het evemenet duurt van 10.00 tot 16.30 uur.

error: Content is protected !!